Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

01 Червня, 2023 р., 17:12
Дитинство — це чудова пора надій та сподівань на прекрасне життя та здійснення найзаповітніших мрій. Щодня , ми, дорослі, зобов’язані зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради їх майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.
01 Червня, 2023 р., 15:21
Щороку, 1 червня, в Україні відзначається свято маленьких громадян нашої країни- Міжнародний день захисту дітей.   Другий рік поспіль,   1 червня - надто особливий день. У той час, як ми плекаємо наших дітей, робимо все можливе для їхнього світлого майбутнього, російські бомби, ракети, артилерія, авіація руйнують не лише умови для щасливого дитинства нового покоління України, а й калічать невинних.  Захід розпочався з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам'ять загиблих дітей та дорослих унаслідок збройної агресії рф проти нашої держави. На жаль, декілька сотень маленьких українців сьогодні не зможуть розділити радість свята, адже їх життя забрали російські терористи. Дитячі чисті душі назавжди відлетіли у вічність…  Привітала малечу, яка завітала на захід, заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна, наголосивши, що головне завдання суспільства, громади та держави в цілому - забезпечити спокійне мирне життя та повноцінний розвиток нашим дітям. Саме заради дітей воюють і захищають нашу державу українські Герої. Це свято - ще одна можливість дати відчути дітям нашу любов і підтримку.  Аби маленькі учасники були задоволені та отримали незабутні враження, організатори свята створили усі умови задля проявлення творчих здібностей і вмінь кожної дитини. У парку ім. Т. Г. Шевченка одночасно працювали декілька локацій. Хлопчики та дівчатка мали чудову нагоду взяти участь у цікавих спортивних змаганнях, творчих студіях, постріляти з лука, зробити аквагрим, скористатися дитячим автопарком, а також на згадку про сьогоднішнє свято, зробити світлину біля яскравих фотозон та  з улюбленими героями.  Поряд розгорнувся справжній ярмарок, де наші юні таланти демонстрували свої виробими, зроблені власноруч.  Підіймали настрій малечі та дорослим творчі колективи міста, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості та міського Будинку культури. Юні танцюристі та їх викладачі старанно готувалися до цього дня, тож кожен номер зривав шквал оплесків.  На завершення – малюнки на асфальті. Кольоровою крейдою маленькі українці створили щирі, символічні шедеври. Тут замайоріли прапори України, веселки, квіти тощо.  Танці, різноманітні рухливі ігри, розваги, солодощі  — усе це було покликане бодай у цей день підняти настрій маленьким учасникам свята та їхнім рідним у важкий для країни час. Загалом, захід залишив приємні та незабутні враження у малечі. Це було помітно у щирих дитячих очах та посмішках. Щиро дякуємо організаторам заходу: працівникам Управління культури та туризму та Управління освіти і гуманітарної політики Подільської міської ради та всім учасникам заходу! Разом боремося за мирне та щасливе майбутнє для наших маленьких українців!
01 Червня, 2023 р., 14:29
Перш, ніж запустити водограї, подільські комунальники провели якісну підготовку до сезонної роботи. Резервуари очистили від листя та бруду, а також перевірили обладнання та провели ремонтні роботи після зимового періоду. Запуск роботи фонтанів приурочений до Міжнародного Дня захисту дітей.
01 Червня, 2023 р., 07:56
«Сьогодні – робоча поїздка в нашу Одесу. Подякував тут нашим воїнам – за захист регіону та всієї України. Зокрема, відвідав шпиталь, наших поранених захисників. Побажав якнайшвидшого одужання. Мав честь вручити державні нагороди. Подякував нашим лікарям. Провів в Одесі спеціальну й тривалу нараду щодо безпекової та соціальної ситуації в регіоні. Керівництво області, військові, правоохоронці... Область пріоритетна з усіх точок зору. Саме Одещина – одна з основ безпеки всього нашого півдня, а отже, і держави. Дуже важливі результати є на Одещині у Служби безпеки України – у протидії російським диверсантам. Була доповідь генерала Москальова – щодо ситуації в районах відповідальності ОСУВ «Одеса». Детально розібрали, як посилити оборону. Детально ж обговорили економічні питання, робочі місця, соціальне забезпечення. Провів виїзне засідання Ставки. Постійна увага фронту. Доповіді командувачів – «Хортиця», «Таврія», Головком. Особливі доповіді керівників ГУР та СБУ. Деталі – згодом. Спеціальна увага – нашому зерновому коридору, безпеці в Чорному морі. Світ знає, яку фундаментальну роль наш морський зерновий експорт відіграє в продовольчій безпеці. Та й загалом безпека в Чорному морі, дієвість норм міжнародного права щодо мореплавства – це глобально важливий безпековий фактор. Усі морські країни світу зараз бачать, що може загрожувати їхнім портам, їхнім акваторіям, якщо Росії зійде з рук блокування мореплавства в Чорному морі».
31 Травня, 2023 р., 16:23
У Подільську, на кладовищі №8, облаштовують Алею Слави. Тут – свіжі могили. На Алеї поховано Захисників, наших земляків, які віддали свої життя в жорстоких боях з російським агресором за свою Батьківщину.
31 Травня, 2023 р., 16:13
Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей, міська влада спільно з колективом Торгового Дому «Імперія холоду», привітали та вручили продуктові набори родинам, котрі потребують особливої підтримки та сім’ям, які виховують дітей з обмеженими фізичними властивостями.
31 Травня, 2023 р., 14:46
Дозвілля влітку в колі однолітків та під наглядом педагогів. З понеділка, 29 травня, на базі дев’яти закладів загальної середньої освіти Подільської міської територіальної громади запрацювали денні пришкільні табори. Зазначимо, що наразі оздоровчі табори функціонують лише на базі тих навчальних закладів, котрі мають власні укриття. Загалом, цьогоріч у міських таборах оздоровлюватимуться понад тисяча маленьких жителів громади. При зарахуванні учнів, перевага надавалася пільговим категоріям населення. Сьогодні з робочим візитом до закладів загальної середньої освіти громади завітала заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна. Людмила Іванівна привітала школярів із завершенням ще одного навчального року, а також побажала дітлахам добре провести літні канікули,  набратися сил та здоров'я для результативного навчання.  Кожен із дев’яти таборів має свій профіль, відповідно до якого і планується робота. Загалом, педагоги розробили заходи таким чином, аби школярі максимально відпочили, зміцнили здоров'я та, звісно ж, налаштувалися на новий навчальний рік. Ігри, майстер-класи, зустрічі з цікавими особистостями – і це не повний перелік, чим щодня займаються діти у літніх таборах.  Усі вихованці таборів забезпечені дворазовим харчуванням. Триватиме оздоровча кампанія по 15 червня включно.
31 Травня, 2023 р., 13:46
Над Подільськом здійнялися десятки прапорів вільної, незалежної України, яка нині, будуючи своє майбутнє, воює з російським агресором і змушена з кров’ю відриватися від пострадянської імперії, щоб таки нарешті долучитися до омріяної спільноти демократичних європейських держав!
31 Травня, 2023 р., 09:45
Так, днями, КНП МОК «Чиста громада» виділила на озеленення 900 саджанців різних квітів: це і різнокольорові петунії, сальвії та яскраві чорнобривці. Власне, на впорядкування території села витратять 600 одиниць, Липецького закладу загальної середньої освіти – 300.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора