Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

21 Вересня, 2023 р., 13:05
З чого почати пошуки психолога? З двох речей. Перша — усвідомлення того, що психолог — не чарівник, і питання, які ви маєте до нього, не зникнуть за помахом палички. Робота з психологом — це насамперед робота над собою, яка вимагатиме часу та зусиль.
19 Вересня, 2023 р., 13:25
Раніше ми вже з’ясували, що стрес — це насамперед фізична й психологічна реакція тіла, яка допомагає нам краще впоратися з критичною ситуацією. У стані стресу наші м’язи напружуються, аби захистити тіло від імовірних травм. Коли загроза зникає, вони розслабляються і ми не відчуваєм дискомфорту. Але хронічний стрес може тримати м’язи в постійній напрузі, яка з часом викликає важкість і навіть больові відчуття по всьому тілу.
18 Вересня, 2023 р., 15:17
Що сказати, щоб близькій людині стало трохи легше? Як дати їй зрозуміти, що вона не сама, і що може відкритися?
13 Вересня, 2023 р., 13:24
Усвідомити, що психіка похитнулася, і вказати на це самому собі буває доволі складно. Та все ж ми помічаємо власну розгубленість чи бажання кричати й трощити все навколо через якусь дрібницю. Ми розуміємо, що щось не так, бо ми — дорослі.
13 Вересня, 2023 р., 09:06
Ментальне здоров’я – одна з передумов нашої стійкості. От чому важливо говорити про нього зі своїм оточенням і в суспільстві, не соромитися, не стигматизувати, а, навпаки, поширювати знання про душевний стан і вміння про нього піклуватися. Це один із висновків третього Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 6 вересня в Києві та мав назву «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього».
13 Вересня, 2023 р., 09:05
Національна гаряча лінія для дітей та молоді від Громадської організації «Ла Страда-Україна» працює з 2013 року. Вона цілодобова та безкоштовна.
07 Вересня, 2023 р., 15:23
Страх, тривога, агресія — ці почуття ніби важка цеглина, що з’явилася нізвідки і застрягла десь глибоко всередині. Мабуть, свого часу ця подібність і надихнула фахівців на створення простої вправи для вгамування емоцій.
05 Вересня, 2023 р., 11:28
Сором, відчуття провини, самотності, неспроможності — це можливі наслідки тривалого стресу. Початок навчального року може посилювати ці стани, і зараз діти особливо потребуватимуть нашої підтримки.
05 Вересня, 2023 р., 09:09
«Ти як?» Із цим запитанням Олена Зеленська звернулася до українців через Програму ментального здоров'я і закликала кожного чесно відповісти насамперед самому собі. А водночас з’ясувати, що допомагає нам триматися, навіть коли сил триматися вже немає.
01 Вересня, 2023 р., 15:35
Цього року «Ти як?» та команда фахівців доклали руку до того, аби «перший дзвоник» не був сигналом про стрес — ні для дітей, ні для батьків. 1 вересня психологи Світлана Ройз, Катерина Тімакіна та Ілія Єлісей Касторних провели спеціально розроблені уроки для учнів 1-11 класів на тему підтримки ментального здоров’я та навичок піклування про себе. Відсьогодні вони доступні для перегляду на сервісі MEGOGO у розділі «MEGOGO Освіта».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора