Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

01 Вересня, 2023 р., 15:33
Прокидаємося вранці з готовністю гори звернути, а вдень вже накриває по повній. Це емоційні гойдалки, і хто тільки на них не гойдався.
31 Серпня, 2023 р., 16:44
Якось ми говорили про те, що допомагає нам відволікатися від тривожних думок, і зупинилися на тому, що немає єдиного вірного способу — хтось починає прибирати, хтось танцює, а хтось іде дихати повітрям. Ми відпускаємо важкі думки в русі.
30 Серпня, 2023 р., 12:58
Ми часто чуємо «у мене якась апатія», «мене накриває депресія…», та чи правильно розуміємо ці терміни? Чи знаємо, у чому різниця? Чи можемо відрізнити сильну втому від хвороби?
29 Серпня, 2023 р., 11:55
Початок навчального року змушує усіх нас хвилюватися, і це нормально. Адже до стресових умов додаються новий режим, взаємодія дітей з однолітками та вчителями, адаптація до нових уроків, а ще багато питань безпеки. Усе це потребуватиме додаткових зусиль і може стати ще одним джерелом стресу. Як з цим справлятися, поговоримо на першому уроці 1 вересня.
28 Серпня, 2023 р., 14:06
Де знайти межу між болем і задоволенням, чи можна вилікувати дофамінову залежність і як замінити нездорову звичку здоровою. Гостею подкасту «Простими словами» цього тижня стала Анна Лембке — докторка медичних наук, авторка бестселера про компульсивні залежності «Дофамінове покоління».
28 Серпня, 2023 р., 14:04
Кому дзвонити, коли зле? Яку лінію краще обрати? Це справді безкоштовно? Хочемо більше розповідати про лінії психологічної допомоги та звикати відкриватися, коли емоції б’ють через край.
25 Серпня, 2023 р., 13:15
Скоро до школи, і в реаліях сьогодення з’являється значно більше пунктів, про які треба подбати. Найважливіший з них — безпека дітей.
22 Серпня, 2023 р., 12:00
Зустрічаємо молодих, вродливих хлопців і дівчат, а потім помічаємо, що хтось із них втратив ногу чи руку, а дехто й обидві кінцівки. У голові зринає вихор запитань: як поводитися? відвести погляд чи дивитися в очі? як не бовкнути зайвого? може, варто сказати «співчуваю»?
21 Серпня, 2023 р., 14:49
Як ви сьогодні? Простежте, як проходить ваш день. Чи дійсно ви присутні там, де перебуваєте фізично? Чи пам’ятаєте, яким на смак був ранковий салат?
17 Серпня, 2023 р., 11:41
Радянське та пострадянське виховання лишили нам страх і недовіру до всього, що має частинку «психо-». Та часи змінюються, і сьогодні ми вчимося піклуватися про ментальне (психічне) здоров’я так само, як і про фізичне. Звикаємо до того, що всі наші емоції нормальні, що плачуть не лише діти й жінки, що звернутися по допомогу до спеціаліста — не соромно.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора