Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

27 Липня, 2023 р., 11:01
Іноді тривога буває настільки раптовою і сильною, що бракне повітря. Ситуація не з приємних, але й не критична, якщо вміти постояти за себе — вчасно зорієнтуватися і згадати одну з вправ, що допомагають заспокоїтися та вирівняти дихання.
25 Липня, 2023 р., 10:56
«Увага! Повітряна тривога!»  Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.
21 Липня, 2023 р., 15:38
Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою.
21 Липня, 2023 р., 08:38
Бути підлітком у сучасному світі — задача «із зірочкою». Коли накриває тривожність, треба з кимось говорити, але звертатися до старших не завжди комфортно. Значно простіше розповісти про наболіле одноліткам, яким не треба пояснювати.
19 Липня, 2023 р., 13:37
Недарма панічна атака зветься саме атакою. Ось людина спілкується, посміхається, а вже наступної миті її охоплює несамовитий страх: світ навколо ніби тікає з-під ніг, у грудях шалено гупає серце — здається, вона от-от помре.
17 Липня, 2023 р., 15:27
Пам'ятаєте, що тривога вириває з реальності? І найкраща її профілактика — робота з усвідомленістю і заземленням. Це можна робити будь-де і будь з чим. Повертати себе у реальність, у момент тут-і-зараз, підключаючи всі органи відчуттів.
17 Липня, 2023 р., 15:26
Вийшов 3 епізод подкасту «Простими словами». У ньому засновник центру «Коло сім'ї», лікар-психотерапевт Олег Романчук поділився поглядом на теми стійкості під час війни, лікування ПТСР, корисного мислення та книжок як психотерапії.
14 Липня, 2023 р., 15:32
Просто хотіли нагадати, що наші «батарейки» мають не безкінечний заряд. Тож не забувайте знаходити час для себе та звичних справ, які допомагають відпочивати і звільняти голову від думок.
13 Липня, 2023 р., 13:28
Уявіть, що застаєте грозу високо на дереві. Краще злізти на землю та перечекати негоду в безпеці. Гроза може повертатися знову й знову, от тільки ви вже знатимете, що робити.
11 Липня, 2023 р., 13:39
Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора