Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

24 Липня, 2023 р., 14:43
Наразі триває Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?", яка була ініційована першою леді України Оленою Зеленською. Метою програми є сприяння розбудови оптимальної моделі надання психологічних послуг населенню, формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я, опанування членами територіальних інструментів, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан. Сформувати  оптимальну  модель  надання  психологічних послуг населенню,  сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про  ментальне  здоров'я,  дати  розуміння  та  показати  інструменти,  які  допоможуть  українцям дбати про свій внутрішній стан.  Так, згідно даних соціологічних досліджень, понад 90% українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57% перебувають у зоні ризику розвитку  ментальних  порушень. Українці не  мають  звички  звертатися до  фахівця:  31% громадян не вважають свої проблеми достатніми для цього. Зараз це основний бар’єр на шляху звернення по психологічну допомогу. Так само, як здатність до адаптування, функціонування й навіть певного розвитку під час війни, перспективи повоєнного відновлення України значною мірою залежать від рівня емоційної солідарності громадян та культури піклування про ментальне здоров’я. Психологічні проблеми наростають непомітно, впливають на всі сфери життя та знижують здатність протистояти викликам. Експертами програми "Ти як?" проводяться опитування серед громадськості щодо потреб у сфері ментального благополуччя.    Подільська міська рада просить долучитись до опитування жителів громади щодо потреб у сфері забезпечення ментального здоров'я.                 Ознайомитись та заповнити анкету можна за посиланням: -    https://forms.gle/4w2nWZz8s6kviwFq5 -  бланк  опитування  потенційних  надавачів  психосоціальних  послуг  за посиланням: https://forms.gle/1uaAbGneJdv3SSu78  
24 Липня, 2023 р., 13:09
Під головуванням виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського відбулась щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів Подільської міської ради та комунальних підприємств. Під час наради кожен з присутніх доповів про стан справ у громаді, основні напрямки своєї роботи, зазначивши проблемні питання та пріоритети у роботі на теперішній час. Були обговорені актуальні питання, які стосуються житлово-комунального господарства, соціальної сфери, медицини, економіки та інших напрямків.
24 Липня, 2023 р., 11:31
На цей раз під прицілом портова інфраструктура р. Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами "Shahed-136". Три дрони знищили наші сили ППО.
24 Липня, 2023 р., 09:12
21 липня заступник Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Задорожна, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління освіти і гуманітарної політики Володимир Самборський та директор ЗЗСО №5 Олена Погоріла взяли участь в обласному освітньому форумі "Шкільне харчування: зміни та виклики сьогодення" у рамках реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.
24 Липня, 2023 р., 08:07
«Цієї ночі в Одесі одна людина загинула... Мої співчуття рідним і близьким. 20 людей травмовані, і серед них четверо дітей. 11 років, 12 років, двоє 17-річних… Усім надається необхідна допомога. І я дякую кожному й кожній, хто з Одесою. Дякую всім у місті, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Рятувальники й лікарі, військові та поліцейські, волонтери й місцева влада, бізнес, який долучився. Дякую й усім містянам – дуже важливо допомагати одне одному та своєму місту! Окремо хочу подякувати й тим у світі, хто вже засудив цей черговий прояв російського зла. Не можна допустити, щоб люди у світі звикали до терористичних атак. Мішенню всіх цих ракет є не просто міста, села чи люди. Їхня мішень – це людяність та основи всієї нашої європейської культури. Цієї ночі російська ракета – а це була Х-22, протикорабельна ракета, – влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси. Один із найцінніших соборів України. У 1936 році його розграбували та знищили більшовики. Вже в незалежній Україні собор був відновлений. І ось знову терористи намагаються його знищити. Загалом лише цієї ночі в Одесі майже 50 будинків були пошкоджені, з них 25 – памʼятки архітектури. Історичний центр. Світова спадщина, яку взяла під свій захист ЮНЕСКО. Постраждала й будівля консульства Греції, і це вже друга консульська установа в Одесі, яку зачепив російський терор. Лише три дні тому через іншу таку атаку була пошкоджена будівля консульства Китаю. Очевидно, все це – глобальна загроза. Знищення міст, знищення культури, знищення портів, які мають фундаментальне значення для продовольчої безпеки світу… Не було ще таких терористів, які змогли б подолати світ, і в цих кремлівських божевільних теж не вийде».
21 Липня, 2023 р., 16:50
В рамках проєкту «Пліч-о-пліч» на відбудову населених пунктів Херсонщини, патронат над якими взяла Одеська ОВА, виділено та перераховано 5 мільйонів гривень: 1,5 млн. грн на Великоолександрівську селищну раду та 3,5 млн. грн на Чорнобаївську сільську раду. Також додатково виділено ще 15 мільйонів гривень: 12 млн. грн на Чорнобаївську ТГ, 3 млн. грн на Великоолександрівську ТГ.
21 Липня, 2023 р., 08:33
На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море.
21 Липня, 2023 р., 08:20
ВІТАЄМО З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОЛОВУ ПОДІЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ МИХАЙЛА ЛАЗАРЕНКА! Шановний Михайле Дмитровичу!
20 Липня, 2023 р., 08:02
Внаслідок російської атаки в середмісті Одеси є руйнування, здійнялася пожежа на площі 300 м2. На місці працюють фахівці відповідних служб.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора