Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

26 Січня, 2024 р., 13:29
Сьогодні, 26 січня, відбулось пленарне засідання 39-ї сесії Подільської міської ради І скликання. Під головуванням секретаря Подільської міської ради – виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського депутатський корпус розглянув 30 питань порядку денного та ухвалив низку важливих рішень.
26 Січня, 2024 р., 08:47
Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабної війни рф проти України. Такі фактори, як участь у бойових діях або проживання в прифронтовій зоні з постійними ракетними чи артилерійськими обстрілами, перебування в окупації, значно підвищують уразливість українців до психосоціального стресу. Так, у Подільську відбувся тренінг «Техніки кінезіологічної корекції та вправи для зняття емоційної напруги, тривожУності, відновлення самоконтролю. Передача  кращих практик психолого-педагогічного супроводу та підтримки постраждалих від військових дій в умовах збройних конфліктів. Гармонізація психологічного здоров'я, розвиток життєстійкості/стресостійкості». Пройти базовий курс підготовки до викликів сьогодення та отримати навички, які допоможуть військовим та їхнім сім'ям справитися з психологічною кризою й повернутися до цивільного життя змогли практикуючі психологи соціальних та освітніх закладів громади, представники ТЦК та СП й військових частин, мобільної бригади ГО ГР «Віра, Надія, Любов». Напочатку зустрічі привітала усіх присутніх та побажала плідної роботи заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік. У своїй промові вона зауважила, що підтримка ментального здоров’я - це загальнонаціональне питання.   Захід реалізувався ГО «Жіночий центр «Підтримка, захист та турбота» та Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. Так, тренерка заходу - Олеся Борисова, кандидат наук, психологиня, кейс-фаундерка мультидисциплінарної команди по роботі з військовими та членами їх родин, надала кейс із необхідними техніками та інструментами для стабілізації післястресового розладу, депресії та тривожності у захисників та захисниць, які були свідками насильства та для підтримки родин воїнів, які можуть страждати внаслідок віддаленості від близьких та невизначеності щодо майбутнього, втрати рідних тощо.  Завдяки таким тренінгам, спеціалісти отримують необхідну базу знань для того, щоб у майбутньому мати змогу надавати психологічну допомогу як військовим та членам їх родин, так і цивільним для стабілізації травмованої війною психіки.
26 Січня, 2024 р., 08:19
«Наші воїни Національної гвардії України. Є за що сьогодні їх відзначити. Спецпризначенці 1-го та 3-го окремих штурмових загонів «Омега». Хлопці дуже ефективно воюють на передовій, у дійсно гарячих місцях фронту. 15-й Слов’янський полк і 4-та бригада оперативного призначення Нацгвардії – це Східний напрямок. Дякую вам за влучність, воїни!»
25 Січня, 2024 р., 17:01
Понад 2 тисячі кілометрів та кордони – подолано! До Подільська приїхала гуманітарна допомога від міста-побратима Боркена, Німеччина.
25 Січня, 2024 р., 14:14
Родини загиблих Захисників та Захисниць України, наших земляків, безкоштовно відвідали концерт відомого співака, фіналіста проекту «Х-фактор», поета та композитора Дмитра Волканова, який відбувся 24 січня у міському Будинку культури.
25 Січня, 2024 р., 13:53
КНП МОК «Чиста громада» отримало чергового незамінного помічника – новий сміттєвоз із заднім завантаженням СБМ-401/1 на шасі JAC. Таке придбання покликане покращити якість та швидкість збирання сміття у Подільській громаді, а також доповнить автопарк комунального підприємства оновленою спецтехнікою.
25 Січня, 2024 р., 08:18
"Пауза між попередженнями про повітряну тривогу склала до 15 хвилин. Сили ППО знищили 10 «шахедів».  Один з дронів, влучивши у частково заселену  багатоповерхову новобудову в Хаджибейському районі Одеси, спричинив пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, госпіталізована. Ще один уражений дрон в падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі в Приморському районі міста. У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поруч із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля завдала багато пошкоджень скління навколишніх будинків, вщент вигорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька побито.  Постраждало чотири людини, їм надано домомогу на місці, лікуються амбулаторно. Одну з постраждалих рятувальники деблокували з-під завалів. Ще один ударний безпілотник впав біля багатоповерхівки у Приморському районі, без детонації. Постраждалих немає. На місці працювали вибухотехніки. 
25 Січня, 2024 р., 08:13
«Викликав Умєрова, Залужного, Шапталу, Буданова та Малюка – доповіли щодо ситуації з літаком та обміном. Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем. «Факти» – це головне слово зараз. Заслухав Головкома та Генштаб щодо застосування Повітряних сил. ГУР займається зʼясуванням долі всіх полонених. Служба безпеки України розслідує всі обставини. І я дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України. Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні».
24 Січня, 2024 р., 16:04
Згідно наказу Генерального прокурора України, ним став Максим Булатович Адельшин.
24 Січня, 2024 р., 09:33
Відбулося онлайн-засідання Правління Одеського регіонального відділення Асоціації міст України під головуванням Голови відділення Геннадія Труханова, в якому взяли участь заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік спільно з радниками міського голови Марією Мазур та Леонідом Кисельовим. Ключові моменти, котрі обговорювалися під час наради, стосувалися запровадження комплексної соціальної послуги формування життєстійкості.  Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики України розпочинає експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Послуга передбачає системне надання психосоціальної підтримки людині або сім’ї, які цього потребують: починаючи від фахової оцінки їхніх потреб і завершуючи допомогою в реалізації плану такої підтримки. До речі, проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої  Першою леді Оленою Зеленською. Власне, під час наради обговорювали реалізацію пілотного проєкту на території Одещини, передумови для створення спеціальних просторів (на базі яких проводитимуться психологічні тренінги, засідання та загалом різнопланові заходи), можливості, котрі отримають мешканці громади й внутрішньо переміщені особи після запровадження проєкту тощо. Робота у цьому напрямку триває.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора