Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

09 Лютого, 2024 р., 08:34
Попри усі труднощі, пов’язані з повномасштабною війною та постійними обстрілами ворога, продовжується наша інтенсивна робота з розробки Стратегії відновлення і розвитку Одеської області, яка має стати ключовим фундаментальним документом регіону.
09 Лютого, 2024 р., 08:28
Сучасні заклади освіти вже не можливо уявити без активного використання комп'ютерного обладнання під час занять та іншої навчально-виховної роботи. В лютому 2024 року заклади дошкільної освіти Подільської громади оновились новою технікою.
09 Лютого, 2024 р., 08:16
«Щойно був проведений обмін – іще 100 наших воїнів повернулися додому, в Україну, з російського полону. Солдати та сержанти. Більшість – захисники Маріуполя та «Азовсталі». Воїни Національної гвардії, прикордонної служби, Збройних Сил України. Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3135 українців і українок. Я дякую всій нашій команді, яка займається обмінами».
09 Лютого, 2024 р., 08:12
«Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили про те, що потребує змін в армії. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду. Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським. Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції. Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України. Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їхній досвід – на службі державі. 2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України».
08 Лютого, 2024 р., 14:48
На численні прохання батьківської громадськості коментую ситуацію щодо переходу Одеської області на дистанційне навчання чи можливе запровадження карантину через хворобу дітей. Наразі, за повідомленням медиків, у нас фіксується сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений, тому немає потреби всій області оголошувати карантин чи запроваджувати онлайн-навчання. Не бачимо поки що такої необхідності. Проте є наступні умови. Якщо хворіє 20% школи, то засновник ухвалює рішення про запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі, так само, якщо це 20% одного окремого класу, то діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус. Станом на 5 лютого у нас всього 58 закладів (16783 здобувачів освіти) закриті на карантин у 27 громадах Одещини. Найбільше у Саф’янівській громаді Ізмаїльського району (16 ЗЗСО), найменше в Роздільнянському (по одній школі у двох громадах).
08 Лютого, 2024 р., 08:22
«У Києві ще до вечора тривав розбір завалів після російського ранкового удару. Житловий будинок. Десятки постраждалих, чотири людини загинули. Мої співчуття рідним і близьким. Миколаїв, Харків, Львівська область, Дніпровщина, Хмельниччина, Київщина, Херсонщина – у цих регіонах є постраждалі, є пошкодження. Ми відповімо Росії на кожну ракету й кожен «шахед». І наше завдання цього року – не лише максимально посилити наш повітряний щит і далекобійні можливості України, а й завдати Росії максимальних системних втрат. Зокрема, це стосується заморожених російських активів – і держави-терориста, і осіб, які з нею пов’язані. Усе має бути конфісковано та працювати на захист від терору. Це справедливо – відповідати терористу. Справедливо знищувати терористів. І справедливо змусити державу-терориста платити за те, що вона робить. І ми максимально енергійно працюємо з нашими партнерами, щоб рішення щодо російських активів було якнайшвидше».
07 Лютого, 2024 р., 11:42
Сьогодні під головуванням виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського відбулась чергова апаратна нарада за участі заступників, керівників структурних підрозділів Подільської міської ради та комунальних підприємств.
07 Лютого, 2024 р., 11:13
У разі підтоплення помешкань, сільскогосподарських угідь, лісів, доріг існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Зарадити цьому можливо, дотримуючись простих правил гігієни.
07 Лютого, 2024 р., 08:28
Начальник ОВА Олег Кіпер та заступник голови ОДА Сергій Кропива провели зустріч із американським містом Одесса, штату Міссурі.
07 Лютого, 2024 р., 08:22
«Щойно підписав указ, який розпочинає створення у наших Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем. І це не питання майбутнього – це те, що повинно дати цілком конкретний результат уже найближчим часом. Цей рік повинен стати вирішальним у багатьох аспектах. І, очевидно, – на полі бою. Дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі. Україна реально змінила безпекову ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відбиття штурмів на землі – це багато в чому робота саме дронів. Масштабне знищення окупантів та їхньої техніки – це також дрони. Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу. Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора