Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

15 Березня, 2024 р., 14:05
Сергій Полосін (Сергій Спис Полосін)— двічі ветеран: воював під час АТО та з початку повномасштабного вторгнення. Хоча сам каже, що називатися ветераном складно, бо війна ще триває і подумки пан Сергій, його побратими й посестри досі там. У кожного тепер своя боротьба — за повернення до цивільного життя. З огляду на власний досвід, в якому були бойові дії, контузії, поранення, реабілітація і довгий шлях адаптації серед цивільних, пан Сергій радить не закриватися у собі, не дозволяти собі стати «постраждалим». А коли й накриває — шукати підтримки серед «своїх»: у ветеранських просторах, у колах волонтерів чи у справах військових частин, де завжди потрібні люди з досвідом, де повсякчас зрозуміють і підставлять плече. А ще — радіти дрібницям і навчитися помічати красу довкола себе. Після повернення з фронту ветеран навчає цього й своїх дітей. Каже, просте, але дуже важливе вміння наповнює життя фарбами.
14 Березня, 2024 р., 11:13
Поліні сім років, а в неї вже є метод, як заспокоїтися під час повітряної тривоги. У сховищі разом з однокласниками вона малює та майструє.
12 Березня, 2024 р., 17:08
Перш ніж хвилюватися через нестачу мотивації, варто спитати себе про причини, дати чесну відповідь і прийняти її. Прийняти себе.
12 Березня, 2024 р., 13:42
Кажуть, обличчя, як і очі — дзеркало душі. Проте чи вірно це? Особливо коли йдеться про людину, яка отримала травму.
12 Березня, 2024 р., 13:19
Коли травматичний досвід не пропрацьований, мозок діє так, ніби загроза досі присутня — навіть через місяці чи роки після того, як сталася певна подія. Всередині нас формується міцний зв’язок між емоціи‌ними спогадами і зовнішніми подразниками — візуальними образами, звуками, запахами чи смаками.
06 Березня, 2024 р., 13:17
Буває, зустрічаємо військових або дізнаємося, що перед нами ветеран чи ветеранка, зринає думка — як подякувати людині за службу так, щоб не бути навʼязливим, не бовкнути зайвого, не образити?
05 Березня, 2024 р., 13:09
Гратися — але так, щоб не боятися — чи є ця можливість зараз в українських дітей? Коли повітряні тривоги лякають, коли сумуєш, бо відчуваєш, як стурбовані батьки війною.
04 Березня, 2024 р., 17:09
Ми всі, безперечно, пишаємося нашими захисниками, радіємо їхнім перемогам, надихаємося їхньою стійкістю. Коли зустрічаємо військових або хочемо подякувати ветеранам, емоцій буває через край, та варто пам’ятати, що перед нами — воїни, які гідно виконували свій обов’язок та ризикували життями.
28 Лютого, 2024 р., 13:39
Памʼятаємо, що ви любите вправи на усвідомленість (або ж майндфулнес). Це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний, де б ми не були. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора