Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

22 Листопада, 2023 р., 10:05
Гаряча лінія кризової підтримки — це безкоштовна та цілодобова допомога для ветеранів, їхніх родин та постраждалих від наслідків війни. За вказаним номером отримати консультацію психологів можуть:
22 Листопада, 2023 р., 09:58
І дітям, і дорослим важливі похвала та підтримка. Але від звичайного «молодець» може розвинутися певна залежність, або з часом дитина сприйматиме цю похвалу як нещиру.
20 Листопада, 2023 р., 08:58
У межах програми відбувся дводенний тренінг «Ветерани та ветеранки: взаємодія та підтримка у громадах» за участі психологів, представників вишів, соціальних служб, Державного центру зайнятості та Національного агентства України з питань державної служби.
17 Листопада, 2023 р., 17:00
У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і пояснення, і підтримка дорослих.
15 Листопада, 2023 р., 16:48
Навіть у складні часи пам’ятайте про прості та веселі ігри — вони відволікають, допомагають виплеснути емоції та якийсь час безтурботно порадіти. Вимкніть серйозність та запропонуйте дитині помалювати «Каляки-маляки».
13 Листопада, 2023 р., 13:29
Ті, кому є на кого покластися у складних ситуаціях, легше переживають стрес. У випадку з дітьми важливий тип стосунків, що зветься «надійна прив’язаність». Це взаємини з дорослими, в яких дітей приймають такими, які вони є, — з усіма їхніми емоціями, недоліками, піклуються про них, забезпечують близькість і надійність.
13 Листопада, 2023 р., 13:25
Вийшов передостанній епізод подкасту «Простими словами» із співзасновником The Village Україна Андрієм Баштовим, який нині несе службу у лавах ЗСУ. Він розповів про те, як влаштована армія зсередини, чому важливо відділяти її як структуру від війни та як переживати травматичні досвіди.
10 Листопада, 2023 р., 15:15
В умовах тривалого стресу і дорослим, і дітям властиве когнітивне виснаження — стан «психічної втоми», коли розумової роботи і відповідальності забагато, а відпочинку, сну та можливості розслабитися бракує.
10 Листопада, 2023 р., 15:02
Гортаємо стрічку і відчуваємо безмежну вдячність усім, хто долучається до Всеукраїнської програми ментального здоров’я, хто підтримує, шерить інформацію та ділиться власним досвідом.
09 Листопада, 2023 р., 13:42
Аби допомогти дитині легше перенести емоційне збудження чи хвилю агресії, грайте разом у прості та веселі ігри. Наприклад, уявіть що ви — борці сумо.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора