Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

14 Липня, 2023 р., 15:32
Просто хотіли нагадати, що наші «батарейки» мають не безкінечний заряд. Тож не забувайте знаходити час для себе та звичних справ, які допомагають відпочивати і звільняти голову від думок.
13 Липня, 2023 р., 13:28
Уявіть, що застаєте грозу високо на дереві. Краще злізти на землю та перечекати негоду в безпеці. Гроза може повертатися знову й знову, от тільки ви вже знатимете, що робити.
11 Липня, 2023 р., 13:39
Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.
05 Липня, 2023 р., 13:06
Година без нав’язливих думок про те, що буде далі. Звичайний вечір, коли дивишся кіно, а не постійно моніториш новини. Хоча б день без тривоги, яка не дає нормально робити буденні справи.
04 Липня, 2023 р., 17:11
Що б не відбувалося довкола, ставте перед собою цілі. Вони допоможуть концентрувати дії та енергію, знизять відчуття невизначеності. Що більше орієнтирів — то легше долати шторм.
03 Липня, 2023 р., 16:20
На The Village Україна cтартував спеціальний сезон подкасту «Простими словами» про здоровʼя під час війни, і героїнею першого епізоду стала Олена Зеленська.
03 Липня, 2023 р., 16:13
Іноді ви пишете: «мені погано, але чоловік каже, що в мене просто забагато вільного часу». Іноді зізнаєтеся, що не звертаєтеся по допомогу, адже боїтеся осуду близьких. А іноді вважаєте, що ваші проблеми назвуть смішними «бо є ті, кому зараз гірше».
28 Червня, 2023 р., 11:16
У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Але сон — основа ментального здоров'я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора