Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська програма ментального здоров’я "Ти як?"

22 Серпня, 2023 р., 12:00
Зустрічаємо молодих, вродливих хлопців і дівчат, а потім помічаємо, що хтось із них втратив ногу чи руку, а дехто й обидві кінцівки. У голові зринає вихор запитань: як поводитися? відвести погляд чи дивитися в очі? як не бовкнути зайвого? може, варто сказати «співчуваю»?
21 Серпня, 2023 р., 14:49
Як ви сьогодні? Простежте, як проходить ваш день. Чи дійсно ви присутні там, де перебуваєте фізично? Чи пам’ятаєте, яким на смак був ранковий салат?
17 Серпня, 2023 р., 11:41
Радянське та пострадянське виховання лишили нам страх і недовіру до всього, що має частинку «психо-». Та часи змінюються, і сьогодні ми вчимося піклуватися про ментальне (психічне) здоров’я так само, як і про фізичне. Звикаємо до того, що всі наші емоції нормальні, що плачуть не лише діти й жінки, що звернутися по допомогу до спеціаліста — не соромно.
17 Серпня, 2023 р., 10:31
Підніміть руку, хто тренує усвідомленість. Пам’ятаєте, ми говорили про те, як тривалі стрес і втома можуть затьмарювати нашу свідомість? Коли емоції переповнюють, ми ніби втрачаємо зв’язок із реальністю, і з повноцінного життя переходимо на режим «існування».
15 Серпня, 2023 р., 15:04
Людина, яка переживає обстріл рідної домівки, зазнає сильного стресу, і не завжди помічає, як опиняється на вулиці босоніж чи без речей першої необхідності. Справа рятувальників — відвести постраждалих на безпечну відстань, переконатися, що ніхто не опинився під завалами. А от перші слова підтримки, склянка води чи теплий одяг будуть доречними (а подекуди й рятівними) навіть від незнайомців. Варто лише пам’ятати кілька простих порад, якими ділиться психологиня Тетяна Єрмолаєва.
14 Серпня, 2023 р., 14:25
Слухаємо новий епізод подкасту «Простими словами». Його гостя, неврологиня, директорка державного «Центру психологічного здоровʼя та реабілітації ветеранів "Лісова поляна"» Ксенія Возніцина, розповіла про вигоряння, крайнощі щодо ПТСР і те, як зустрічати людей, які повертаються й будуть повертатися з війни.
11 Серпня, 2023 р., 13:02
Турбота про ментальне здоров’я — це не лише дихання чи сеанси психолога. Пам’ятаєте, ми порівнювали психіку з батарейкою? Щоб рухатися далі, ми маємо відпочивати — так влаштований організм. Та й відпочивати можна по-різному, а саме поєднувати приємне з корисним:
10 Серпня, 2023 р., 12:48
Буває, що у відповідь хочеться кричати. Гнів, страх, розпач переростають в агресію, і контролювати цей клубок емоцій стає надзвичайно важко: ми буквально відчуваємо бажання трощити меблі, жбурляти речі, навіть робити комусь боляче.
08 Серпня, 2023 р., 14:11
«Чому він загинув, а я живий?»
07 Серпня, 2023 р., 11:42
Ми вже знаємо, що тривалий стрес здатний провокувати відчуття напруги в тілі. У такому стані ми не можемо повноцінно розслабитися чи зосередитися на справах. Тож продовжуємо вчити прості вправи і техніки самодопомоги, які можна виконувати будь-де. І не забуваємо піклуватися про себе.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора