Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Е-посвідчення ветерана замість паперового: Уряд підтримав зміни

Дата: 02.07.2024 10:40
Кількість переглядів: 53

Фото без описуЕ-посвідчення ветерана замість паперового: Уряд підтримав зміни

“Уряд зробив перший крок до визнання на юридичному рівні електронного посвідчення ветерана, як основного документа для підтвердження статуса. Цифровізація послуг не лише вимога та потреба ветеранської спільноти, це — вимога сучасного світу. Це також і про умови життя без бар’єрів, про формування культури діджиталізації на всіх рівнях: від центральних органів до громад”, — зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Замість нього можна користуватися електронним у "Дії".

Уряд підтримав зміни до законодавства, що дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в Дії. А паперове ветерани отримуватимуть за бажанням.

Далі зміни має затвердити Верховна Рада.

Наразі вже успішно згенеровано 170 тисяч е-Посвідчень.

На сьогодні саме паперове посвідчення має статус основного документа. І лише після його отримання, за бажанням ветерана, може бути сформоване – е-посвідчення ветерана у Дії.

Цифровий документ реалізувало Мінветеранів спільно з Мінцифрою за підтримки «Проєкту підтримки Дія», який впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансування Швеції, та за експертної підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансує Європейський Союз і впроваджує E-GovernanceAcademy


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора