Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роковина загибелі випускника ліцею, воїна-захисника  - Тотка Олександра.

Дата: 27.06.2024 19:34
Кількість переглядів: 74

Фото без описуЗ нагоди відзначення роковин загибелі випускника ліцею, воїна-захисника  - Тотка Олександра Сергійовича відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки  на території шостого ліцею.
Долучилися до заходу заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна та радник Подільського міського голови Марія Мазур.
Олександр Тоток народився 10 грудня 1994 року. Навчався у ліцеї №6 . У 2012   закінчив школу з золотою медаллю.
З лютого 2017 року по березень 2021 року Олександр брав участь в антитерористичній операції на Сході України.
Під час несення служби був нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».
З початку повномасштабного вторгнення не стояв осторонь , а  вже 25 лютого 2022 року став на захист нашої країни.
Під час несення військової служби брав участь у звільненні острова Зміїний, населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей, населених пунктів у Мар'янському та Волноваському напрямках Донецької області.
Загинув Олександр 2 липня 2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Старомайорське Волноваського району Донецької області.
Відкриття меморіальної дошки – це щира подяка нашим  відважним землякам, які зі зброєю в руках стояли на захисті територіальної цілісності, відданно боролися за незалежність та свободу України, мир та спокій на рідній землі. 
Схиляємо  голови в хвилині мовчання, віддаємо  данину шани світлій пам’яті Олександра  та всіх Воїнів, які навчалися у ліцеї. Їх імена назавжди залишуться у нашій пам’яті:
ЗГУЄВИЧ Олександр Григорович,  РЯЗАНОВ Юрій Олександрович,  БУКАЦЕЛА Віталій Євгенович ,
ЗВЕЛІНДОВСЬКИЙ      Сергій Євгенович,  БІГУНЕЦЬ Руслан Іванович, БРАГАР Олександр Васильович, ТОТОК  Олександр Сергійович, ВИНОГРАДСЬКИЙ Олексій Васильович 
Почесне право відкрити Меморіальну дошку надали батькам Героя.
На території  ліцею  поряд з пам’ятною дошкою загиблому воїну АТО Згуєвичу Олександру Григоровичу, з'явиться  ще одна пам’ятна дошка, яка знову і знову буде   нагадувати нам про війну з російськими окупантами, про наших Героїв, про материнське горе.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора