Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обережно, російський хом’як!

Дата: 11.06.2024 11:12
Кількість переглядів: 64

Фото без опису
У мережі шириться онлайн-гра «Hamster Kombat», де треба заробляти монети за клікання по екрану та виконання завдань. Однак, вона належить російським розробникам та знаходиться за російською IP-адресою.
Користуючись необізнаністю українців, російські компанії зберігають персональні дані гравців та передають їх спецслужбам кремля. Це становить загрозу для громадян, адже їх особисту інформацію можуть використати для невідомих цілей.
Окрім того, аномальний зріст популярності YouTube-каналу  «Hamster Kombat» також викликає підозри. Для розкрутки даного проєкту використовувалися боти, що додають ще більше питань до прозорості цієї гри.
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки нагадує про те, що месенджер Telegram співпрацює з рф та роскомнаглядом. Його власник та розробники - громадяни рф, а сервери також базуються на території країни-окупанта.

Важливо бути обережним і критично ставитися до подібних онлайн-ігор чи застосунків, щоб уникнути можливих ризиків і зберегти свої особисті дані у безпеці. Довіряйте лише перевіреним джерелам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора