Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відпустки, соцгарантії та висока пенсія

Дата: 23.05.2024 13:56
Кількість переглядів: 97

Фото без описуОфіційна зарплата це - впевненість у найближчому майбутньому, що набуває особливої цінності у часи невизначеності. 

 

Виплата зарплати "в конверті" – поширена практика в усьому світі, і Україна не виняток. І хоча на перший погляд отримання більшої суми "на руки" може здаватися вигідним, насправді офіційна зарплата має суттєві переваги, які роблять її найкращим вибором для працівника.

 

Офіційно працевлаштовані особи мають доступ до комплексного пакету соціальних гарантій, який забезпечує їм та їхнім сім’ям впевненість у майбутньому. Йдеться про соціальні виплати та достойне пенсійне забезпечення. Якщо отримувати зарплату "в конверті", право на всі ці гарантії буде втрачено, і це може мати серйозні наслідки.

Офіційна зарплата не лише збільшує шанси на отримання кредитів у банках та інших фінансових установах, а й відкриває доступ до позик на вигідних умовах. Це може допомогти придбати житло, взявши іпотечний кредит, або отримати позику на купівлю авто чи отримання освіти. Із "тіньовою" зарплатою шанси на отримання кредиту значно знижуються, а умови кредитування можуть бути набагато гіршими.

Соціально-відповідальні роботодавці зацікавлені в найкращих спеціалістах, і тому регулярно відстежують тенденції на ринку оплати праці та показники інфляції. Такі роботодавці дають можливість працівникам розвиватися, навчатися та будувати кар’єру всередині компанії - адже залучити та втримати якомога більшу кількість талантів із доведеним досвідом і високою кваліфікацією – мета будь-якого бізнесу.

 

Важливим моментом є також те, що розмір офіційної зарплати фіксується в трудовому договорі. Цей юридичний документ захищає права працівника, і захищає його від незаконного звільнення. У разі ж невиконання роботодавцем своїх зобов’язань можна звернутись до органів державної влади для захисту своїх прав.

 

Коли компанія працює офіційно та прозоро, у роботодавця немає шансів не виплатити заробітної плати чи виплатити її не в  повному обсязі – за законодавством він нестиме фінансову, адміністративну й кримінальну відповідальність. У разі виникнення проблем із виплатою зарплати чи конфліктних ситуацій працівник може відстояти свої права в суді.

 

Ну а головне – офіційна зарплата - це значний внесок у розвиток країни, що особливо важливо в умовах військового стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора