Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Домашнє насильство – слід зупинити!

Дата: 17.05.2024 10:13
Кількість переглядів: 125

 

Фото без описуНасильство - одна з найбільш поширених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти, а також люди старшого віку. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство.

Домашнє насильство під час війни – це поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Низький рівень доходів, безробіття, втрата місця проживання – все це призводить до непорозумінь та негараздів у сім’ї та може переростати у насилля. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично й матеріально.

Домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Якщо Вам або вашим близьким людям буде необхідна допомога, Ви маєте обов’язково звернутися:

 

ПОДІЛЬСЬКЕ РАЙОННЕ УПРАВЛІННЯ ПОЛІЦІЇ ГУНП

 

Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або (04862)4-20-20 або звернутися особисто до міського відділу та написати заяву. Правоохоронці можуть, зокрема, винести кривднику терміновий заборонний припис, надати пораду щодо подальших дій та наявних надавачів послуг.

 

КНП «ПОДІЛЬСЬКА МІСЬКА ЛІКАРНЯ

Подільської міської ради»

 

Якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства, зверніться до лікаря для отримання медичної допомоги та документування у медичній картці ознак того, що з вами сталося. Надалі це допоможе притягнути кривдника до відповідальності, якщо ви звернетеся до правоохоронних органів.(пр-т Перемоги, 23, тел. 0990019964 та тел. 0675394330)

 

ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОЇ, СІМЕЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  Подільської міської ради

 

Тут можуть прийняти заяву про вчинення у Вашій сім’ї насильства та скерують  для отримання необхідної допомоги. (вул. Бочковича, 4, 1-й поверх,  тел. 0661754032) 

 

ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ

 

У центрі соціальних служб ви зможете отримати необхідні юридичні, психологічні, соціальні послуги та консультації. (вул. Бочковича, 4, 3-й поверх, тел. 0660005923)

 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Подільської міської ради

 

Якщо у вашій сім’ї є діти, вони так само або страждають від насильства, або є його свідками. Відповідна служба втрутиться у ситуацію та захистить права дітей.                                                                                             (вул. Бочковича, 4, 3-й поверх, тел. 0660005224)

 

МОБІЛЬНА БРИГАДА СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА І НАСИЛЬСТВА ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ ГО ГР «Віра,Надія,Любов»

Унікальність послуг бригади полягає в мобільності – фахівці мають можливість виїжджати на виклики та надавати допомогу на місці.

Фахівці мобільної бригади:

-оперативно реагують на повідомлення про насильства і виїдуть на місце події за необхідності;

-надають безоплатну психологічну допомогу;

-розкажуть про права і можливості постраждалим, проінформують про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства;

-повідомлять про наявні спеціалізовані сервіси (притулки, кризові кімнати, денні центри) та за потреби перенаправлять туди постраждалих.

( тел. 0632168791)

 

БЕЗОПЛАТНА ВТОРИННА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

 

Особи, постраждалі від домашнього насильства, мають право отримати захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

складення документів процесуального характеру. (вул. Соборна, 194-а,  тел.0666750776 або (04862)2-05-30).

 

Контакти служб, установ та організацій, де постраждалі особи можуть

отримати допомогу у сфері запобігання та протидії домашньому насильству:

 

15-47 - Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства та насильства за ознакою статі на насильства щодо дітей. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними;

0-800-500-335 або 116-123 (з мобільного) – Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.

 

Звертайтеся Вам обов’язково допоможуть!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора