Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з  представниками Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні

Дата: 26.04.2024 14:03
Кількість переглядів: 51

Фото без описуВ рамках планування програмного документу з питань розвитку форм  сімейного виховання та надання соціальних послуг в Подільській міській територіальній громаді відбулася зустріч з  представниками Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні, а саме з керівником програм захисту дітей в Україні  Марго Матез – Лоїк; координатором програм захисту дітей Маргаритою Кропівницькою; в.о. начальника служби ССД ОДА Міленою Фоміною; директором Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА Тетяною Дементьєвою; координатором проекту ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Іриною Маркевич.

ЮНІСЕФ – це провідний голос світу для дітей та молоді, а також голос самих дітей. Важливим є те, щоб дати їм дитинство, в якому вони будуть захищеними, здоровими та освіченими,  які матимуть   рівні можливості реалізувати свій потенціал, щоб одного дня вони могли зробити світ кращим.

В ході зустрічі було визначено три направлення: відродження відповідального батьківства; розвиток направлення раннього втручання, виявлення дітей з особливими потребами, а також   підвищення ролі  сімейних форм виховання.

Гості вийшли  з пропозицією створення в Подільській  громаді центру життєстійкості з  метою навчити людей справлятися зі стресовими ситуаціями,  давати раду собі та близьким. Наші гості були зацікавлені досвідом роботи ЦНСП «Родина» відділення соціально-психологічної реабілітації  дітей та молоді з функціональними обмеженнями та раннього втручання,  розширення  і надання послуг не тільки мешканцям громади, а і потребуючим з сусідніх громад.

В ході зустрічі було не менш важливим питанням створення патронатних сімей. Метою яких  є  забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, законними представниками, надання їй та її сім'ї послуг, спрямованих на повернення в сім'ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Основною задачею було саме повернення дітей громади, які на даний час перебувають за кордоном в інтернатних закладах і розширення можливості їх розміщення в сімейних формах виховання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора