Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення 38-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2024 13:17
Кількість переглядів: 78

Фото без описуСьогодні, 26 квітня, виповнюється 38 років з дня страшної трагедії – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Найбільша техногенна катастрофа ХХ століття – це незагоєна рана та невгамовний біль для всієї України. Сьогодні у парку «Вічної Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення 38-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, в якому взяли участь керівництво Подільської міської ради, Куяльницької сільської ради, Подільської РДА та Подільської районної ради, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, представники підприємств, установ та організацій, правоохоронці, рятувальники та громадськість.

«Тисячі поламаних, скалічених доль... Трагедія переселення сіл і містечок... Смерть близьких... Все це - результат катастрофи на Чорнобильській АЕС. Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Вічна вдячність живим і світла памʼять загиблим! Ми у вічному боргу перед веми, хто ціною свого здоровʼя і свого життя врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню,» - під час промови наголосила заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік.

26 квітня - день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Вони не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, захищали світ від радіаційного лиха.

Наприкінці мітингу присутні вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Щороку, саме 26 квітня, ліквідатори відвідують капличку, яка знаходиться у парку Вічної Слави, та у молитві згадують побратимів, які відділи найдорожче - своє життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.

Вічна і світла пам'ять жертвам Чорнобильської трагедії та низький уклін героям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора