Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЧЕРГОВИЙ САНІТАРНИЙ ОБ'ЇЗД МІСТОМ

Дата: 24.04.2024 11:35
Кількість переглядів: 64

Фото без описуПредставники відділу інспективно-адміністративного нагляду за санітарним станом та благоустроєм громади ДЖКГАЗВ Подільської міської ради провели черговий санітарний об’їзд містом. Вони регулярно здійснюють екологічний моніторинг стану довкілля, працюють з порушниками, вказуючи їм на недоліки та терміни їх усунення.

Під час рейдової перевірки було відвідано два ОСББ – «Весна», що у м-ні «Каштан» та «Алмаз 40/2», що у м-ні «Північний», а також поспілкувалися з їх головами.

Приємно спостерігати, коли мешканці громади вболівають за майбутнє своїх дітей. Об’єднуючи однодумців, вони створюють біля своїх багатоквартирних будинків справжні мініпарки. Ошатні клумби, альтанки, дитячі майданчики – усе це зроблено руками жителів окремих будинків. Саме такі яскраві приклади, безперечно, вказують на те, що Україна обрала шлях – євроінтеграції.

Проте,на жаль,  є й такі мешканці громади, для яких немає, ані заборон, ані правил. Протягом року КНП МОК «Чиста громада» повною мірою забезпечило Подільськ сміттєвими баками різного об’єму. Поруч з традиційними, відтепер встановлюють й великі помаранчеві «човники», що призначені для сухого гілля, залишків городини, опалого листя, тощо. Однак, місцеві вандали перетворили й ці контейнери на сумнівні артоб'єкти, розмалювавши їх. Як апогей – деякі подільчани викидають сміття не в спеціальні баки, котрі розташовані на відокремленій та чітко встановленій ділянці, а поруч. Таким чином, захаращуючи прилеглу територію та спотворюючи зовнішній вигляд рідного міста. Окрім цього, є випадки підпалу великих «човників». Інцидент стався у м-ні «Черемушки», по вул. Енергетиків. На жаль, ці та інші поодинокі випадки не тільки псують загальну картину, а й майно громади. Поки комунальні служби, спільно з громадським активом, борються за чисте довкілля, інші навпаки засмічують його, порушуючи санітарні норми.

Сподіваємося, що цей антиприклад не візьмуть  за основу юнаки та дівчата, які будують майбутнє нашої квітучої Батьківщини.

Закликаємо мешканців Подільської міської територіальної громади дбайливо ставитися до природних ресурсів аби зберегти для наступних поколінь чисте довкілля. Давайте будемо поважати нелегкий труд працівників комунальних служб, котрі з ранку і до пізнього вечора працюють заради нашого комфорту.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора