Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під час виїзного заходу для представниць руху «Зе!Жінки» Одещини відбулася робоча зустріч депутатки Верховної Ради України Юлії Діденкоз виконуючим повноваження Подільського міського голови Олегом Албанським

Дата: 05.04.2024 16:48
Кількість переглядів: 132

Фото без описуПід час виїзного заходу для представниць руху «Зе!Жінки» Одещини відбулася робоча зустріч депутатки Верховної Ради України Юлії Діденко, депутатки Одеської обласної ради Наталії Данилко з виконуючим повноваження Подільського міського голови Олегом Албанським та заступником Подільського міського голови Людмилою Задорожною.

Одним з перших гості оглянули нежитлове приміщення, яке розташоване в центрі міста та є у власності ПАТ «Укрзалізниця». Вже багато років воно не експлуатується, з часом руйнується та занепадає. Протягом тривалого періоду щодо даного об’єкта точаться перемовини між міською владою та ПАТ «Укрзалізниця». Передача його у комунальну власність громади – вкрай важливе рішення, особливо у воєнний час. Це дозволить використовувати його за призначенням для потреби мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб.

Так, наступним гості відвідали ліцей № 6 Подільської міської ради. Основна мета візиту – це допомога депутатки Верховної Ради України Юлії Діденко у вирішенні проблемного питання щодо укриття для учасників освітнього процесу. Наразі вже є проєктно-кошторисна документація, об’єкт пройшов відповідну експертизу. Варто наголосити, що у 2024-2025 навчальному році Подільська міська рада планує реорганізацію ліцею №6 шляхом з’єднання з гімназією імені Віталія Катішова. Загальна кількість учнів у реорганізованому ліцеї становитиме 587 осіб.

Також делегація відвідала й міський стадіон «Локомотив», де оглянула земельну ділянку, яку виділено під будівництво захисної споруди цивільного захисту для ліцею № 5. Це дозволить забезпечити заклад освіти власним укриттям та у повному обсязі відновити очне навчання.

Гості мали змогу познайомитися з волонтерами ГР «Смаколики мами Зої», які протягом двох років працюють заради наших Захисників та Захисниць, аби вони ще потужніше били ворога на усіх ділянках фронту.

Окрім цього, здійснено візит й до КНП «Подільська міська лікарня». У закладі охорони здоров’я було відвідано два відділення – терапевтичне з інсультним блоком та реабілітаційне з травматологічними ліжками.

Щодо реабілітаційного відділення, то на даному об’єкті добігає кінця капітальний ремонт. Він проводиться за кошти громади з урахуванням принципів інклюзивності для маломобільних груп населення. Це надасть можливість у більшій мірі допомагати нашим військовим та цивільним повернутися до активного життя після перенесених важких захворювань чи травм.

У терапевтичному відділенні з інсультним блоком ремонтні роботи мають розпочатися вже у цьому році за рахунок субвенції Одеської обласної військової адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора