Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цього року, 31 березня, Подільськ відзначає 80-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.

Дата: 31.03.2024 12:17
Кількість переглядів: 73

Цього року, 31 березня, ПодільськФото без опису відзначає 80-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди в місті відбулась урочиста церемонія покладання квітів до Пам’ятного знаку «Вічного Вогню».

У заході взяли участь керівний склад Подільської міської ради та Подільської РВА, представники ГО «Організація ветеранів Подільської міської територіальної громади», підприємств, установ, організацій, військові та громадськість.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто ціною свого життя самовіддано боровся і зараз бореться за свободу, звільняючи Українську землю.

З перших днів Другої Світової війни добровільно пішли на фронт 8 тис. наших земляків. А ті, хто залишився, вдень і вночі працювали та самотужки чинили опір. Окупація Подільська тривала 965 діб. Більше 5 тис. подільчан були розстріляні.

31 березня 1944 року війська 94, 25 та 89 гвардійських стрілецьких дивізій Другого українського фронту остаточно звільнили наше місто.

Історія повторюється. Українцям знову довелося взяти до рук зброю та стати на захист держави, її свободи й незалежності від посягань російських окупантів.

Українські Захисники та Захисниці є гідними нащадками славетних оборонців. Їх героїчний шлях – це невичерпне джерело нашого натхнення, сили духу й віри в щасливе майбутнє Української держави.

Наприкінці заходу присутні поклали квіти до Пам’ятного знаку «Вічного вогню».

Жодному ворогу не зламати сильних духом українців, адже ми – нація нескорених!

Слава всім, хто боровся з нацизмом у роки Другої Світової війни! Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні!

Слава Україні!

Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора