Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підроблені документи – це злочин, за який передбачено кримінальну відповідальність

Дата: 21.03.2024 12:03
Кількість переглядів: 50

Фото без описуКількість фальшивих документів, якими користуються несвідомі громадяни, просто вражає. Як вражає і кількість виявлених «підробок» в наших сервісних центрах МВС. Майже кожного тижня ми розповідаємо вам про виявлені під час надання послуг громадянам фальшиві документи.

До сервісного центру МВС №5149, міста Подільськ, надійшли матеріали про позбавлення 23-річного мешканця Одещини права керування транспортними засобами. 2 жовтня 2023 року патрульні зупинили  водія з ознаками сп’яніння. Тож інспектори склали на громадянина протокол за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП). 1 січня 2024 року відбулося засідання Овідіопольського районного суду, на яке кермувальник не з’явився.

Наші адміністратори перевірили матеріали та з’ясували, що посвідчення водія підроблене, а документ з таким номером та серією дійсно існує, але видавався іншій особі.

На місце викликали оперативну групу поліції для вилучення посвідчення водія. Тепер чоловіку доведеться розповісти правоохоронцям, звідки у нього з’явився цей документ. 

Упродовж 2023 року в Одеській області було виявлено 8 підроблених документів. А з початку року це вже третій випадок. 

 

Закликаємо громадян не користуватись послугами шахраїв та підробленими документами. Адже за їх використання передбачено відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України. Це карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. 

Не довіряйте сумнівним джерелам, фейковим Facebook-сторінкам з фото та логотипами сервісних центрів МВС. Державний сервіс завжди має домен «gov.ua» або синю галочку – знак верифікації акаунта, який підтверджує, що сторінка є офіційною.

Якщо сумніваєтесь у легітимності свого документа, перевірити його можливо онлайн. На сайті Головного Сервісного центру МВС доступний електронний сервіс перевірка посвідчення водія.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора