Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ще одна важлива зміна спрямована на покращення роботи

Дата: 12.03.2024 12:59
Кількість переглядів: 44

Фото без опису#BogdanDrapiatyi: ще одна важлива зміна спрямована на покращення роботи #СервісніЦентриМВС. На нормативному та технічному рівнях врегульовано можливість виготовлення номерних знаків суб’єктами господарювання різних форм власності.
Завдяки чітким нормативним вимогам до виготовлення та обліку номерних знаків для транспортних засобів суб’єкти господарювання, які мають намір провадити діяльність з виготовлення номерних знаків, зможуть подати до Головний сервісний центр МВС вичерпний перелік документів визначених у Порядку, затвердженому постановою Кабінет Міністрів України від 25 липня 2023 р. № 774  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/774-2023-п#Text
Якщо всі документи відповідатимуть вимогам, Головний сервісний центр МВС впродовж 5 днів після надходження документів повідомляють суб’єкта господарювання про приєднання до Реєстру субʼєктів господарювання.
Після приєднання до Реєстру суб’єкта господарювання вони зможуть виготовляти номерні знаки на вибір особи з окремими буквено-цифровими комбінаціями із серіями ОА, ОВ, ОС, ОЕ, ОН, ОІ, ОК, ОМ, UB, UC, AG, AJ, DB, NA, що врегульовано наказом МВС України від 30 січня 2024 року № 53 https://ips.ligazakon.net/document/re41551?an=68 Тобто процес присвоєння буквено-цифрової комбінації, виготовлення й видачі номерних знаків буде ще більш прозорим і позбавленим втручання посадових осіб.
На сьогодні жоден суб’єкт господарювання не включений до Єдиного реєстру транспортних засобів, адже нормативні зміни було прийнято відносно нещодавно.
Демонополізація та унормування ринку виготовлення номерних знаків сприятиме розвитку справедливої ринкової конкуренції, підвищенню зручності отримання адміністративних послуг.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора