Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пленарне засідання 41-ї сесії Подільської міської ради І скликання. 

Дата: 01.03.2024 15:06
Кількість переглядів: 88

Фото без описуСьогодні, 1 березня, під головуванням секретаря Подільської міської ради – виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського відбулось пленарне засідання 41-ї сесії Подільської міської ради І скликання. 
Депутатський корпус розглянув 34 питання порядку денного та ухвалив низку важливих рішень.
Серед запрошених на засідання – заступник начальник Подільської РВА Оксана Лобода.

Перед початком роботи депутати та присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які віддали своє життя заради незалежності та територіальної цілісності України. Фото без опису

З першим блоком питань, які стосуються земельних відносин, доповідав заступник Подільського міського голови Анатолій Корчовий. Зокрема, депутатами прийняті рішення щодо надання дозволу, згоди на розробку документації із землеустрою, внесення змін до договорів оренди землі. 
Окрім цього, внесено зміни до ряду міських Програм, а саме: Програми благоустрою, ремонту та утримання об’єктів комунальної власності, упорядкування та санітарного оздоровлення території Подільської міської територіальної громади на 2024 рік, Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Подільської громади на 2021-2025 рр., Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки Подільської громади 2021-2024 роки. 

Фото без описуТрадиційно, до порядку денного були включені й ті питання, які безпосередньо стосуються виділення матеріально-технічної допомоги на потреби української армії. Ці рішення одноголосно були підтримані обранцями громади. 

З низкою соціальних питань доповідала заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна. Так, надано згоду на організацію співробітництва територіальних громад з метою надання послуг з проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікаційного супроводу для забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами, що проживають (навчаються) на території Куяльницької сільської об’єднаної територіальної громади. 

Фото без описуЗатверджено і звіт про виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей Подільської громади на 2021-2023 роки.
Як зазначила заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік, задля забезпечення змістовного дозвілля здобувачів освіти ліцеїв та гімназій громади під час літніх канікул, їх оздоровлення, підвищення рівня розвитку комунікативних здібностей, творчої активності дітей, за рахунок місцевого бюджету у 2021 та 2023 працювали пришкільні табори (у 2022 році табори не функціонували через повномасштабне вторгнення рф на територію нашої держави).  Зміни у повних 14 днів були насиченими цікавими програмами та заходами для школярів. 
У 2021 та 2023 році діти пільгових категорій, за рахунок місцевого бюджету,  відвідали дитячий табір КО «Сонячний Берег» та ДП «Клінічний санаторій «Карпати».
Також Таїсія Миколаївна звітувала і про виконання міської цільової Програми соціальної підтримки населення Подільської громади на 2021-2023 роки.
Фото без описуЦя Програма є комплексною, адже охоплює соціальною підтримкою та матеріальною допомогою осіб похилого віку, ветеранів війни, осіб з інвалідністю та сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, учасників бойових дій, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, хворих на онкологічні захворювання, громадян, які потребують довготривалого лікування, внутрішньо переміщених осіб тощо.
Окрім цього, внесено зміни до Програми компенсації пільгових перевезень автомобільним транспортом на маршрутах загального користування у Подільській міській територіальній громаді на 2024 рік. Пільгові автобуси будуть курсувати містом за звичним маршрутом та графіком з понеділка по п’ятницю, окрім вихідних днів – суботи та неділі. Відповідно зміниться графік роботи і пільгового автобусу сполученням Подільськ-Липецьке. Такі зміни розпочнуть діяти з 15 березня поточного року. 
Також затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються у ЦНАП Подільської міської територіальної громади. Так, ще 131 послуга  буде спрямована на допомогу військовим та цивільним.

Окремо депутати заслухали звіт про виконання бюджету Подільської міської територіальної громади за 2023 рік. Як зауважила перший заступник Подільського міського голови – начальник фінансового управління Подільської міської ради Олени Музичук, доходи бюджету у 2023 році виконані на 93%. Одна з причин недовиконання - вилучення наприкінці минулого року «військового» ПДФО з міських бюджетів.
Допомога військовим – пріоритет номер один з початку повномасштабної війни. Подільська міська рада продовжує підтримувати українську армію. Відповідно до запитів військових, громада закуповує та передає необхідне матеріально-технічне забезпечення. Так, у минулому році, з міського бюджету було направлено майже 50 млн. грн. на допомогу військовим згідно клопотань та заяв командирів в/ч. Це найвищий показник у Подільському районі.

Наприкінці пленарного засідання, Алла Омельчук, начальник Управління економічного розвитку та інвестицій, прозвітувала щодо здійснення державної регуляторної політики Виконавчого комітету Подільської міської ради.

Розглядалися й інші питання, з яких прийнято відповідні рішення. 

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитись на офіційному сайті Подільської міської територіальної громади згодом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора