Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо безоплатних медикаментів і зубопротезування для громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС

Дата: 20.02.2024 15:22
Кількість переглядів: 75

Департамент соціальної, Фото без описусімейної політики та охорони здоров’я Подільської міської ради Подільського району Одеської області (надалі Департамент) нагадує, що відповідно до Закону України від 28.02.1991 року №796-ХІІ "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (зі змінами) , для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та віднесені до категорій 1 (першої), 2 (другої), 3 (третьої - з урахуванням доходів), на території Подільської міської громади (м.Подільськ, с.Липецьке (поштовий індекс 66352), с.Олександрівка (поштовий індекс 66351) , с.Казбеки (поштовий індекс 66353) Подільського району) в поточному 2024 році забезпечено реалізацію права отримання безоплатних ліків та безоплатного зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них).

• Безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів.

В межах фінансування на 2024 рік мешканці Подільської міської територіальної громади, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, можуть безоплатно отримати ліки за рецептами лікарів за адресою м. Подільськ, пр-т. Перемоги, буд.5, аптека №187 «АПТЕКА ВІД СКЛАДУ».

Звертаємо увагу, що відшкодування витрат здійснюється тільки вищезазначеній установі, з якою Департамент попередньо уклав договір.

Для реалізації права на відповідну пільгу необхідно звернутись з пільговим посвідченням до сімейного лікаря, отримати рецепт на ліки за процедурою медичного закладу відповідно до захворювання, звернутись з рецептом та пільговим посвідченням до вищезазначеного аптечного закладу.

Постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1-ї і 2-ї категорій користуються відповідною пільгою без урахування доходів.

Постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 3-ї категорії користуються відповідною пільгою з урахуванням доходів (якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України), тому, окрім пільгового посвідчення, пред’являють довідку з Реєстру осіб, які мають право на пільги. За вищезазначеною довідкою необхідно звернутись до Відділу обслуговування громадян №13 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області за адресою м.Подільськ, вул.Шкільна 2 Б, (тел. 0-4862-25658, моб.тел. 0955545506), так як з 01.12.2022 року Пенсійний фонд України наповнює інформацією Реєстр осіб, які мають право на пільги.

• Безоплатне зубопротезування (за винятком зубопротезування із дорогоцінних металів та прирівняних по вартості до них).

В межах фінансування на 2024 рік, мешканці Подільської міської територіальної громади, які постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, категорій 1 і 2 (без урахування доходів), категорії 3 (з урахуванням доходів), можуть безоплатно здійснити зубопротезування за адресою м. Подільськ, пр-т. Перемоги, буд. 3; вхід «Стоматологія»,

ФОП «Сітарчук М.І.».

Звертаємо увагу, що відшкодування витрат здійснюється тільки вищезазначеній установі, з якою Департамент попередньо уклав договір.

Стосовно додаткової інформації щодо оформлення заяви на безоплатне зубопротезування, пакету документів, фінансування, - громадяни вищезазначених категорій можуть звертатись в Департамент соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Подільської міської ради Подільського району Одеської області до спеціаліста відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій та ветеранської політики (каб.№3) за адресою м.Подільськ, вул. Бочковича, буд. 4.

Для уточнення інформації стосовно прийому громадян телефонуйте за номером

+380661754032.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора