Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання Робочої групи з розробки Стратегії комплексного повоєнного відновлення та розвитку Одеської області

Дата: 09.02.2024 08:34
Кількість переглядів: 75

Попри усі труднощі, повФото без опису’язані з повномасштабною війною та постійними обстрілами ворога, продовжується наша інтенсивна робота з розробки Стратегії відновлення і розвитку Одеської області, яка має стати ключовим фундаментальним документом регіону.

📈Робоча група розглянула проєкт документу, що оснований на результатах більш ніж піврічної роботи. За цей час до роботи над стратегією долучилися 82 з 91 територіальних громад області, було проведено 35 зустрічей та воркшопів з ключовими стейкголдерами з бізнесу, громадськості, освітнього середовища, зібрані пропозиції більше 200 представників громадянського суспільства.

💼 «У повоєнний період відновлення економіки стане найважливішим завданням для центральних та місцевих органів влади. Стратегія відновлення та розвитку Одеської області – це документ, який встановлює пріоритети для всіх учасників регіональної політики, об’єднує та направляє зусилля задля досягнення конкурентного місця Одеси не тільки на мапі України, але і в Чорноморському регіоні», - зазначив начальник ОВА Олег Кіпер.

🌐 Завдяки підтримці, яку міжнародні партнери надають Одеській ОВА, до роботи над стратегією долучилися експерти швейцарсько-українських проєктів DECIDE, UCORD та консалтингової компанії CIVITTA. А до роботи над окремим розділами документу долучилися представники чотирьох проєктів та організацій: Проєкт USAID HOVERLA, EGAP, Агенція відновлення та розвитку, Ліга сильних.

Директор ШвейцарФото без описуської програми співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Андреас Хубер відзначив глибокий рівень діалогу з обласною військовою адміністрації, плідну історію співпраці та значні можливості по її розширенню.

✅Документ враховує глобальні процеси, які впливають на Одещину та Україну, природно-географічні передумови розвитку регіону, визначає стратегічні цілі та завдання, виконання яких дозволить використати потенціал зростання задля покращення добробуту населення. Стратегія включає у себе три часових горизонти планування для забезпеченння гнучкості в умовах невизначеності: горизонт стійкості – невідкладні термінові дії для стабілізації ситуації та забезпечення спротиву зовнішнім негативним факторам, горизонт відновлення – відбудова та подолання наслідків війни за принципом “build back better” («краще ніж було») та горизонт розвитку, який передбачає стимулювання розвитку до 2027 року та створення нових можливостей на майбутнє.

Вдячні партнерам за співпрацю 🤝



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора