Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Подільську відбулося відкриття психологічного хабу

Дата: 05.02.2024 14:19
Кількість переглядів: 106

Фото без описуДнями у Подільську відбулося відкриття психологічного хабу, в якому надаватимуть фахову психологічну допомогу військовослужбовцям, які приїжджають у відпустку, ветеранам, особам з інвалідністю, які отримали поранення під час збройного конфлікту, членам сімей загиблих Героїв, внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від домашнього насильства. Власне за допомогою різних кейсів та інструментів фахівці допоможуть відновити ментальне здоров’я, зокрема визначити причини поширення тривожності, депресії, посттравматичного стресового розладу та інших проблем у вище зазначених категорій населення.

Перший арт-терапевтичний груповий захід на тему «Робота з внутрішніми ресурсами» провела психологиня Інна Тіора, а долучилися -  жінки-керівники Подільської громади. Під керівництвом фахівчині учасники відшуковували власні внутрішні ресурси, встановлювали причинно-наслідкові зв'язки, приходили до певних висновків і знаходили шляхи вирішення життєвих ситуацій.

Захід реалізується громадською організацією «Жіночий центр «Підтримка, захист та турбота» та Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.

Варто зазначити, що такі безкоштовні групові активності проводитимуться й надалі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора