Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

29 СІЧНЯ - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

Дата: 29.01.2024 08:40
Кількість переглядів: 96

Сьогодні, 29 січня 2024 року,Фото без опису українці вшановують 106-у річницю пам’яті Героїв Крут, чий подвиг став символом незламності та стійкості всього українського народу в боротьбі за незалежність.

29 січня 1918 року біля станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, кілька сотень студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з чотирьохтисячною більшовицькою армією. Герої Крут призупинили наступ військ на столицю України, що дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті.

Тоді вони зробили неймовірне — дали відсіч і показали, що червона чума не зможе оволодіти Україною так просто. Завдяки сміливості та мужності їм вдалося завдати більшовикам втрат.

У теперішньому протистоянні московська орда однаково несе терор, масові вбивства, катування, мародерства та руйнування на українські землі. 

Молодий цвіт української нації самовіддано проливає кров за незалежність нашої держави. Чимало тих, хто сьогодні повинен навчатися, працювати і творити задля майбутнього України, відстоюють її існування як незалежної держави на полі бою. 

Цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять Героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших Захисників та Захисниць, які сьогодні боронять Українську державу!

Слава Україні!

Слава її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора