Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У ПОДІЛЬСЬКУ ВІДБУВСЯ ДВОДЕННИЙ ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ

Дата: 26.01.2024 08:47
Кількість переглядів: 83

Фото без описуПроблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася після початку повномасштабної війни рф проти України. Такі фактори, як участь у бойових діях або проживання в прифронтовій зоні з постійними ракетними чи артилерійськими обстрілами, перебування в окупації, значно підвищують уразливість українців до психосоціального стресу.
Так, у Подільську відбувся тренінг «Техніки кінезіологічної корекції та вправи для зняття емоційної напруги, тривожУності, відновлення самоконтролю. Передача  кращих практик психолого-педагогічного супроводу та підтримки постраждалих від військових дій в умовах збройних конфліктів. Гармонізація психологічного здоров'я, розвиток життєстійкості/стресостійкості». Пройти базовий курс підготовки до викликів сьогодення та отримати навички, які допоможуть військовим та їхнім сім'ям справитися з психологічною кризою й повернутися до цивільного життя змогли практикуючі психологи соціальних та освітніх закладів громади, представники ТЦК та СП й військових частин, мобільної бригади ГО ГР «Віра, Надія, Любов».Фото без опису
Напочатку зустрічі привітала усіх присутніх та побажала плідної роботи заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік. У своїй промові вона зауважила, що підтримка ментального здоров’я - це загальнонаціональне питання.  
Захід реалізувався ГО «Жіночий центр «Підтримка, захист та турбота» та Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповіді на виклики війни», який виконується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда - Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», Інформаційно-консультаційним жіночим центром, Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики.
Фото без описуТак, тренерка заходу - Олеся Борисова, кандидат наук, психологиня, кейс-фаундерка мультидисциплінарної команди по роботі з військовими та членами їх родин, надала кейс із необхідними техніками та інструментами для стабілізації післястресового розладу, депресії та тривожності у захисників та захисниць, які були свідками насильства та для підтримки родин воїнів, які можуть страждати внаслідок віддаленості від близьких та невизначеності щодо майбутнього, втрати рідних тощо. 
Завдяки таким тренінгам, спеціалісти отримують необхідну базу знань для того, щоб у майбутньому мати змогу надавати психологічну допомогу як військовим та членам їх родин, так і цивільним для стабілізації травмованої війною психіки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора