Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УЧНІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ПОДІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ НОВІ СУЧАСНІ ДЕВАЙСИ ДЛЯ НАВЧАННЯ.

Дата: 12.01.2024 09:23
Кількість переглядів: 98

За кошти місцевого бюджету Фото без описудля закладів освіти громади придбано комп’ютерну техніку. Такі новорічні подарунки передали виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський, заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна та начальник Управління освіти та гуманітарної політики Володимир Самборський.

Зокрема, ліцеї № 1, 3, 4 та 6 отримали обладнання для впровадження STEM-освіти.

STEM-освіта входить до складу концепції Нової української школи (НУШ) і спрямована не тільки на набуття знань, але й на розвиток навичок та компетенцій. Шляхом поєднання різних наукових дисциплін і підходів до реальних завдань, STEM-освіта навчає дітей пристосовуватися до швидкозмінного світу, легко адаптуватися до новітніх технологій і тенденцій.

Так, у вищевказаних закФото без описуладах освіти з початком нового навчального семестру з’являться STEM-класи з робототехніки, біології, хімії та фізики.

Крім того, ліцеї отримали і 10 наборів для лабораторних досліджень для 5-6 класів в рамках реалізації програми Нової української школи, 10 багатофункціональних пристроїв для друку та 14 комплектів мультимедійних дошок. Педагоги зауважують, що нове обладнання є дуже корисним, бо дає значно більше можливостей зацікавити учнів, а саме через використання інтерактивних інструментів школярі краще засвоюють інформацію, бо під час занять працює візуальна пам’ять, аудіальна, емоційна й тактильна.

Окремо підкреслимо, що у всіх закладах освіти вже повністю технічно оновлені класи інформатики.

Керівництво громади висловило надію, що завдяки новій техніці уроки для школярів стануть ще цікавішими та ефективнішими.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора