Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одещина фінансово стійка: підсумки виконання бюджетів 2023 року

Дата: 27.12.2023 08:30
Кількість переглядів: 41

Фото без описуУ 2023 році наш регіон продовжив випробовування з управління фінансами в умовах форс-мажорних обставин, які ледь не щодня змінюються, проте можемо констатувати: Одещина залишається фінансово стійкою.

У 2023 року до бюджетів надійшло понад 25 млрд грн, план виконано на 100%. Регіон успішно виконав бюджетні зобовʼязання, забезпечивши підтримку наших Збройних сил з одночасним контролем за ефективним використанням публічних коштів. Фінансова дисципліна та прозорість були і є нашим пріоритетом.

За результатами роботи групи «Прозорість та підзвітність» виявлено сумнівне розпорядження бюджетними коштами на суму 170 млн грн, які повернуті в бюджет для більш ефективного використання. Проте усі райони області забезпечили фінансування захищених видатків, зокрема на зарплату, енергоносії, соціальні виплати.

З місцевих бюджетів Одеської області на заходи та роботи з територіальної і військової оборони за останні півроку спрямовано 2,3 млрд грн, зокрема: громадами та райбюджетами – 1,9 млрд. грн. Кожна постраждала від російської агресії сімʼя отримала одноразову фінансову допомогу.

Значна частина видатків була направлена на оснащення лікарень новітнім обладнанням, зокрема 200 млн грн виділено на ремонт військового госпіталю.

Ми продовжуємо відновлювати дороги там де це критично необхідно, адже один із драйверів економіки Одещини – це її логістика. Також важливо забезпечити людям з віддалених районів комфортні умови для пересування, зокрема до шкіл та лікарень.

Ми вдячні всім громадянам за їхню підтримку, допомогу ЗСУ та віру в наші зусилля. Разом ми продовжимо працювати над покращенням фінансової стійкості та забезпеченням добробуту нашого регіону.

За інформацією Одеської обласної військової адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора