Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський взяв участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

Дата: 18.12.2023 09:33
Кількість переглядів: 102

Виконуючий повнФото без описуоваження Подільського міського голови взяв участь у засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України. Засідання відбулось під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Серед учасників масштабної зустрічі - Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова ВРУ Руслан Стефанчук, представники європейських партнерських установ та організацій, обласних військових адміністрацій і територіальних громад.

Відкриваючи засідання, Президент зазначив, що Україна має рішення про початок переговорів щодо вступу до Євросоюзу, і це – інституційний доказ, що наша держава буде членом ЄС.

«Наступного року маємо опрацювати разом із Євросоюзом предметні деталі, рамки для переговорів і почати процес повної інтеграції державних інституцій, правових норм і реалій життя до стандартів Євросоюзу. Це не лише законодавча робота щодо законів і правил, а й робота щодо реалій нашого життя, які мають бути такими, щоб справді відчувалося, що Україна готова до вступу. Це спільне завдання всіх в Україні, хто працює в системі державної влади та місцевого самоврядування», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент також акцентував, що головне завдання зараз – це оборона України. Тож на місцевому рівні також має бути зроблено все заради перемоги – від підходу до виділення коштів і до інших важливих для суспільства питань.

«Хочу зараз звернути увагу кожного й кожної, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є тим самим життям України. Життям, яке ми маємо захистити від агресії Росії», – додав він.

Глава держави наголосив, що захист України – це обов’язок.

Під час засідання учасники обговорили виконання рішень, які приймав Конгрес протягом 2023 року, нагальні питання регіонів, програми прикордонного співробітництва «Interreg Next» на період 2021-2027 років, а також стан реалізації та перспективи державних програм підтримки регіонів, найбільш постраждалих внаслідок російської агресії.

Як зазначалося на зібранні, Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України став ключовим майданчиком спілкування громад, всіх гілок центральної влади, всеукраїнських асоціацій та міжнародних організацій, де представники громад регіонів мають можливість обговорити нагальні проблеми та спільно відшукати реальні шляхи вирішення.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора