Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ОДЕЩИНІ ЗАФІКСОВАНО ЗБІЛЬШЕННЯ ПОПУЛЯЦІЙ ГРИЗУНІВ

Дата: 24.11.2023 11:05
Кількість переглядів: 86

До уваги сільгоспвиробникФото без описуів усіх форм власності!

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує про результати проведення фітосанітарного моніторингу.

https://odesa.consumer.gov.ua/.../2009-silgospvirobnikam...

🐭🌱🌾 В регіоні зафіксовано міграцію мишоподібних гризунів із місць резервації на крайові смуги посівів озимих зернових культур й озимого ріпаку, а також збільшення чисельності на багаторічних травах. По видовому складу переважають полівка звичайна і курганчикова миша.

🌽🐭🐭 Ці гризуни здатні завдати величезних збитків сільськогосподарському виробництву, як в польових умовах, так само й на складах, у зерносховищах та елеваторах. Харчуючись сходами озимих, гризуни утворюють у посівах залисини. Оселяючись в складських та житлових приміщеннях, вони пошкоджують продукти, тару та самі приміщення.

🚜 Враховуючи здатність мишоподібних гризунів до швидкого розмноження у сприятливих умовах, а також їх високу плодючість, чисельність їх і надалі зростатиме. За наявності трьох-п’яти й більше жилих колоній на 1 га необхідно застосовувати зернові отруйні принади (родентициди), які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

https://mepr.gov.ua/.../derzhavnyj-reyestr-pestytsydiv-i.../

‼️‼️ Застосування біологічних препаратів на основі бактерії Salmonella enteritidis var. викликають зараження гризунів мишиним тифом, що призводить до повної загибелі колонії.

Всі роботи з обмеження чисельності шкідливих організмів необхідно проводити при перевищенні економічного порогу шкодочинності, суворо дотримуючись правил техніки безпеки. До роботи з пестицидами й агрохімікатами допускаються лише ті особи, які пройшли навчання та мають посвідчення на право роботи з пестицидами й агрохімікатами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора