Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

13-15 листопада у Лейпцигу відбулась німецько-українська конференція муніципальних партнерств, уже шоста за ліком.

Дата: 17.11.2023 15:54
Кількість переглядів: 197

Фото без опису13-15 листопада у Лейпцигу відбулась німецько-українська конференція муніципальних партнерств, уже шоста за ліком.

Цього року конференція проходила під гаслом «Разом для Європи: солідарність, відбудова й погляд у майбутнє». До роботи зібрання долучилися понад 600 міських голів і представників місцевого самоврядування України та Німеччини,

а також представників комунальних і громадських організацій та грантодавчих фондів.

Подільську громаду представляли виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський та перший заступник Подільського міського голови - начальник фінансового управління Подільської міської ради Олена Музичук.

На конференції з потужними промовами виступили Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та Президент України Володимир Зеленський (онлайн), міністерка економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свенья Шульце, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

Під час заходу представники нашої громади мали можливість поспілкуватися з представником міста-партнера у Німеччині Боркена та обговорити плани щодо реалізації спільних проєктів.

Також було налагоджено зв’язки з представниками інших муніципалітетів Німеччини і досягнуто попередньої згоди щодо подальшої співпраці.

Окрім того, Олег Богданович та Олена Валеріївна взяли участь у фахових дискусіях щодо найкращих практик співробітництва між громадами й містами у Європі, зокрема у сфері водопостачання й водовідведення, енергоефективності, міського розвитку й відбудови.

Конференція муніципальних партнерств проводилася Сервісною службою Міста в Єдиному Світі (SKEW), що представляє організацію Engagement Global, за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку та у співпраці з приймаючим містом Лейпциг, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією об’єднаних територіальних громад та Українською асоціацією районних та обласних рад, а також Асоціацією міст Німеччини, Конгресом місцевих і регіональних влад Німеччини, Німецьким союзом міст і громад та Радою європейських муніципалітетів й регіонів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора