Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась чергова зустріч керівного складу Подільської міської ради, Куяльницької сільської об’єднаної територіальної громади, Подільської районної військової адміністрації з батьківським активом ліцею №3.

Дата: 03.11.2023 17:41
Кількість переглядів: 91

Фото без опису3 листопада відбулась чергова зустріч керівного складу Подільської міської ради, Куяльницької сільської об’єднаної територіальної громади, Подільської районної військової адміністрації з батьківським активом ліцею №3.

Головна мета зустрічі – обговорення можливості використання укриття Куяльницького центру культури і дозвілля для учнів та педколективу вищевказаного навчального закладу.

Міська влада, Управління освіти і гуманітарної політики, як і батьки школярів, зацікавлені в тому, щоб діти отримували якісні знання та навчалися в офлайн-режимі. Але, пріоритетна задача - безпека учнів та співробітників закладу.

Так як ліцей №3 не має власного укриття, рік тому розпочався процес оформлення необхідної проектно-кошторисної документації для його капітального будівництва. За оцінками експертів, на капбудівництво необхідно понад 58 млн грн., адже навчається у даному закладі велика кількість дітей, а саме 680 школярів. Насьогодні проект розроблений та відправлений до Одеської обласної військової адміністрації для подальшої реалізації. Будівництво відбуватиметься в рамках співфінансування. 

Всі ми розуміємо, що побудувати укриття, яке відповідатиме всім безпековим вимогам, за пару місяців не вдасться. Тому, для того, щоб учні ліцею №3 таки розпочали очне навчання, було підписано договір з Куяльницькою сільською радою про співробітництво територіальних громад у формі делегування виконання окремих завдань, а саме забезпечення учасників освітнього процесу ліцею №3 захисною спорудою, адже саме Куяльницька сільська рада є балансоутримувачем даної будівлі. 

Депутатським корпусом Подільської міської ради це питання було підтримано й у рамках Програми цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки на 2021 – 2024 роки було виділено відповідне фінансування.

Наразі триває робота юридичних управлінь Подільської та Куяльницької громад стосовно законного та позитивного вирішення цього питання.

Тому сподіваємося, що найближчим часом школярі ліцею №3 розпочнуть навчання в офлайн-режимі та безпечно здобуватимуть якісні знання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора