Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СОЦІАЛЬНИЙ СУПРОВІД ТА ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ: ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ.

Дата: 02.11.2023 08:56
Кількість переглядів: 213

Координаційний центр, що Фото без описудіє при Виконавчому комітеті Подільської міської ради, працює за принципом «єдиного вікна». Його головне завдання – підтримка та координація роботи структурних підрозділів та спеціалізованих міських служб задля надання допомоги населенню, яке постраждало внаслідок війни. На цьому наголосила заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік, під головуванням якої пройшло засідання за участі представників апарату та управлінь Подільської міської ради, Липецького старостинського округу, фахівців соціальних та медичних установ, громадських організацій, Подільського РТЦК та СП, Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості.

Центр працює за різними напрямками - соціальним, медичним, психологічним, освітнім, правовим. Координує роботу з підтримки внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України.

У ході засідання присутні прослухали інформацію від директора Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я Алли Перепелиці.

Нею було зазначено, що станом на 09.10.2023 року, у Подільській громаді офіційно зареєстровано 2488 внутрішньо переміщених осіб, яким надається широкий спектр соціальних послуг.

Також у громаді впровадженФото без описуа та ефективно працює Цільова програма підтримки населення на 2021-2023 роки, якою передбачено надання матеріальної допомоги як мешканцям Подільської громади, пораненим українським воїнам, так і внутрішньо переміщеним особам.

Далі перед членами Координаційного центру виступила директор Подільського міського центру соціальних служб Наталія Шалашна, яка розповіла про принципи соціального супроводу ВПО. Фахівцями центру сформована та продовжує поповнюватися Єдина база внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Подільської громади. Поряд з цим продовжується моніторинг та підтримка сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Подільський міський центр соціальних служб визначений як Центр надання та розподілу гуманітарної допомоги ВПО та родинам із числа СЖО, який працює під керівництвом заступника Подільського міського голови Людмили Задорожної. У зв’язку із цим, фахіцвці центру перебувають на постійному контакті із благодійними фондам та громадськими організаціями, яким на постійній основі надсилаються листи із проханням надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни та інших товарів.

За безпосередньої допомоги гуманітарного штабу, систематично допомога надається й літнім людям, ветеранам війни. Про це розповів присутнім Степан Бацура, керівник ГО «Організація ветеранів Подільської міської територіальної громади».

Про те, як працює Державна служба зайнятості із переселенцями розповів Олег Кунаренко, в.о. директора Подільської філії Одеського обласного центу зайнятості.

Насамперед, у переселенців є можливість отримати ваучер на навчання, завдяки якому можна безкоштовно отримати освіту або перекваліфікуватися на іншу спеціальність. Скориставшись можливістю отримати такий ваучер від держави, внутрішньо переміщені особи матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Координаційний центр підтримки цивільного населення при Подільській міській раді і надалі продовжуватиме свою роботу та розв'язуватиме проблемні питання людей, які постраждали внаслідок війни.

«Всі служби злагоджено працюють 24/7 на благо мешканців Подільської громади. Обсяг роботи - великий, але всі напрямки проаналізовано та систематизовано», - зазначила наприкінці засідання заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора