Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одещина - майбутній хаб України з психологічної реабілітації

Дата: 12.10.2023 16:43
Кількість переглядів: 52

Фото без опису"Фізичне та психологічне відновлення людей — це основа відновлення та розвитку України.

Вже дає результати навчання лікарів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Зокрема, і на Одещині.

Зважаючи на велику кількість санаторно-курортних закладів, потенціал саме нашого регіону в цій сфері значно більший.

Прийнято рішення про створення на базі діючих в Одесі санаторіїв, що входять до сфери управління МОЗ, двох потужних центрів:

- центру відновлення ментального здоровʼя на базі філії Центру психічного здоров'я та реабілітації "Лісова поляна" МОЗ України

- центру з психологічної реабілітації дітей, що постраждали внаслідок війни шляхом розширення бази ДЗ "Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України" на один із санаторіїв.

Разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко та керівниками медичних закладів обговорили ситуацію з облаштуванням безбарʼєрних реабілітаційних відділень.

Ще одне важливе питання — відбудова пошкоджених об’єктів медичних закладів. На Одещині їх 12. На сьогодні усі частково відновлені. Триває робота з реновації в межах відповідних державних програм.

Приведення до ладу закладів охорони здоров’я і розвиток медицини у регіоні - один з головних пріоритетів Одеської обласної військової адміністрації." - начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора