Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОДІЛЬСЬК ПІДПИСАВ УГОДУ ПРО ПАРТНЕРСТВО ІЗ М. БОРКЕН (НІМЕЧЧИНА).

Дата: 10.10.2023 11:36
Кількість переглядів: 151

Наміри були засвідчені під час візитФото без описуу Подільської делегації до німецького міста. Відповідну угоду підписали виконуючий повноваження Подільського міського голови Олег Албанський та пані мер Боркена Мехтільд Шульце-Гессінг.

Це відбулося 3 жовтня під час заходів з нагоди відзначення одного із головних державних свят — день об'єднання Німеччини. 33 роки тому ФРН і НДР знову стали єдиною державою.

Галузі, в яких планується подальша співпраця між двома містами, були визначені під час попередніх спілкувань. Зокрема, йдеться про сталий розвиток, молодіжну політику та освіту, культуру, медицину, спорт, туризм, співпрацю між адміністраціями.

До делегації, яка на запрошення муніципалітету Боркена прибула до Німеччини з метою встановлення побратимських відносин, увійшли перший заступник Подільського міського голови – начальник фінансового управління Олена Музичук, заступник Подільського міського голови Людмила Задорожна, депутат Одеської обласної ради Олександр Маланюк та Ірина Радковська, заступник начальника Управління – начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та приватизації Управління економічного розвитку та інвестицій Подільської міської ради.

Німецька сторона під час оФото без описуфіційних зустрічей наголосила на зацікавленості у поглибленні контактів та у подальшій підтримці нашої громади в складний час війни. Олег Албанський своєю чергою подякував за небайдужість і надану допомогу ще до встановлення офіційних відносин. Нагадаємо, що Подільськ отримав аварійно-рятувальну машину від Боркена безкоштовно.

Також є попередні домовленості щодо надання гуманітарної допомоги від німецького міста для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території нашої громади.

Під час візиту подільська делегація завітала до муніципалітету Боркена, ознайомилися з його роботою, відвідала визначні місця, адже Боркен має захоплюючу вікову історію. А ще гості зустрілися із біженцями із України, які знайшли прихисток у Німеччині.

Тепер і про Подільськ знають далеко за межами нашої країни, а партнерство є черговим свідченням згуртованості й бажання працювати над спільним європейським майбутнім!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора