Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО

Дата: 21.09.2023 13:06
Кількість переглядів: 62

Внутрішні переселенці моФото без описужуть самостійно переглядати актуальні пропозиції на Єдиному порталі вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua). Також ця послуга доступна через чат-боти у Telegram і Viber.

Представництва Державного центру зайнятості на місцях організовують навчання за робітничими професіями. Воно здійснюється на замовлення роботодавця або для людини, яка планує почати власну справу.

Також є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Вони видаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій і спеціальностей.

ВПО, яка бажає змінити професію, набути нових знань і навичок, за відсутності підходящої роботи має можливість одноразово отримати ваучер на професійне навчання за умови, якщо вона:

- не зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна;

- не досягла встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку;

- не отримувала ваучер раніше;

- не проходила протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

- має професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

На підставі ваучера здійснюється:

- перепідготовка за робітничою професією;

- підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;

- підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти);

-спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

Важливо❗️ВПО мають право на працевлаштування без звільнення з попереднього місця роботи.

У межах проєкту єРобота внутрішні переселенці можуть скористатися такими програмами: «Власна справа» (http://surl.li/hamtz) і «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу» (http://surl.li/glaly). Головною умовою їх отримання є створення нових робочих місць.

Проконсультуватись з базових питань по працевлаштуванню ВПО можна за цілодобовою гарячою лінією Мінреінтеграції: 📞 15-48.

Інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!» ініційована Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державна служба зайнятості та обласних військових адміністрацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора