Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16 вересня - Міжнародний день чистих берегів.

Дата: 16.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 109

Фото без описуЩорічно у 3-ті вихідні вересня по всьому світу проходять екологічні акції  в рамках Міжнародного дня чистих берегів - цьогоріч він припадає на 16 вересня. Захід започатковано у 1986 році, і з кожним роком він набуває все більшої популярності.  В цей день  проводяться акції на узбережжях річок, водосховищ, озер з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів.

Водний фонд нашого регіону формується переважно малими річками, штучними водоймами, підземними водами та джерелами. Однак, внаслідок недбалості, річки та водойми  перетворюються в накопичувачі сміття; проблема засмічення побутовим сміттям водних об’єктів  набирає глобальних масштабів.

Більшість країн світу здійснює  акції з прибирання берегів водойм . І  Україна активно долучається до таких заходів. Територіальні громади, користувачі  водних об’єктів  на території Подільського району також не залишаються осторонь цих дій.

Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти та науки України, Державне агентство водних ресурсів України , зокрема БУВР річок Причорномор’я, закликають всіх небайдужих українців долучитися до екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів», бо ми - чудова нація, яка вміє шанувати  природу і змінювати світ на краще.

Дбаймо про майбутнє наших дітей!  Нехай вони зможуть користуватись  місцями, які  зцілюють душу і насолоджуватись  дорогоцінною чистою водою!

     Провідний інженер ВП «Причорноморський ЦВРГ»  Тамара Лянко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора