Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГРОШІ ДЛЯ ПІДТРИМКИ АГРОСЕКТОРУ

Дата: 13.09.2023 08:36
Кількість переглядів: 88

11 вересня 2023 року 4 нові агроФото без описукомпанії отримали державну фінансову допомогу на суму понад 10,2 млн гривен у рамках урядової грантової програми єРобота на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства.

💬Алла Стоянова директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА зазначає, що “в Україні цьогоріч 107 господарств отримали державну допомогу на суму 414 млн гривень на розвиток садів і теплиць. За напрямком розвитку садівництва виплачено 334,9 млн гривень для 91 підприємства. Стосовно Одещини, в нас у програмі єРобота приймають участь 4 підприємства, а саме:

✔ТОВ “МРІЯ”;

✔ТОВ «ДУНАЙСЬКИЙ АГРАРІЙ»;

✔ФГ «ДАНИЛО І К»;

✔ФГ «ГОЛД».

💲Загальна сума залучена для розвитку садів в Одеської області складає понад 3 млн гривень. Звертаю увагу аграріїв на можливість отримати додаткові гроші на розвиток підприємств. Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного, який хоче створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень». Гранти надаються у розмірі не більше 70 % вартості проєкту, але не більше 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проєкту.

📜Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів - від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць - не менше 14 осіб на один гектар. Звертаючись до кожного, хто працює в аграрному секторі. Якщо є можливість взяти участь в програмах підтримки, ДІЙТЕ! Якщо потрібна допомога або консультація, ЗВЕРТАЙТЕСЬ! Саме на ваших плечах зараз тримається економіка держави!

👊🏻Війна — випробування на міцність й фермері гідно тримають свій аграрний фронт”, - говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора