Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті Захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата: 29.08.2023 11:25
Кількість переглядів: 138

Фото без опису29 серпня в Україні відзначається День пам’яті Захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цю дату встановлено Указом Президента України для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину.


Відзначення Дня пам’яті Захисників 29 серпня обрано невипадково, адже саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції, відбувся потужний прорив української групи військ із російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців та військових. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Фото без опису
Сьогодні, у парку Вічної Слави, відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь представники міської влади, військовослужбовці, правоохоронці, рятувальники, трудові колективи підприємств та члени ГО «Організація ветеранів Подільської міської територіальної громади». 


Дев’ятий рік поспіль в Україні триває війна. Дев’ятий рік поспіль наша країна оплакує своїх синів і доньок, які пішли у вічність в боротьбі за свободу та Незалежність українського народу. Сміливі хлопці та дівчата, дивлячись у очі смерті, боронили рідній дім, відвойовували кожен сантиметр  рідної землі задля прийдешніх поколінь. На жаль, за мир вони заплати надвисоку ціну – своє життя. 


Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку Героям рідного краю, які віддали своє життя за Незалежність України.


Вічна і світла пам’ять Героям!
Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора