Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Подільській громаді відбулися заходи з нагоди 32-річниці Незалежності України.

Дата: 28.08.2023 10:40
Кількість переглядів: 72

Фото без описуЦими вихідними у Подільській громаді відбулися заходи з нагоди 32-річниці Незалежності України. Вітали нашу молоду, проте надзвичайно сильну та могутню  державу патріотичними піснями та виступами. Щиро дякували Захисникам та Захисниця, адже саме завдяки нашим Героям, організатори – працівники Управління культури та туризму - мали змогу провести заходи.

Зазначимо, що під час заходів проводився збір на підтримку Збройних Сил України. Усі донати підуть на благодійність, а також на допомогу нашим воїнам.

Долучилася до святкової програми і заступник Поділського міського голови Людмила Задорожна.

Так, у парку м-ну Черемушки, вже традиційно, на імпровізованій сцені, свої музичні вітання дарували подільські виконавці, артисти міського Будинку культури, а також танцювальні колективи міста. Дійсно, українська культура багатогранна, наш народ зміг поєднати історичне надбання предків та сучасність. Стародавні пісні у новому аранжуванні – це не відлуння минулого, а сучасні хіти, які люблять і дорослі, і діти.

Окрім цього, проходив фестиваль національної кухні «Смачно-Fest». Усі охочі могли долучитися до приготування традиційних українських страв – борщу та вареників з картоплею. Найбільше це дійство сподобалося дітлахам, які могли проявити усю свою майстерність. Дегустували власноруч приготовлені страви під гарну музику та у приємній компанії.

У паркових зонах розгорнувся і справжній ярмарок народної майстерності. На перший погляд, здавалося, що тут є усе: смаколики, картини, іграшки, прикраси, патріотичні обереги та ще багато чого цікавого.Фото без опису

Свої роботи на ярмарку презентували й подільські волонтери - загін «Шалені голки» та БО «Благодійний фонд «Загін Паляниця».

Так, під час заходу, наші шалені голочки запрошували усіх охочих долучитися до майстер-класу з плетіння маскувальних сіток. Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави, волонтери виготовили 22 км захисних сіток.

«Ще трохи й цієї довжини вистачить, аби устелити дорогу між Подільськом та Балтою,» - зазначають волонтери.

14 видів смаколиків до ярмарку виготовив БО «Благодійний фонд «Загін Паляниця». Очільниця загону Людмила Татар каже, що вони працювали майже протягом двох днів. На одній кухні працювали й матусі в декреті, вимушені переселенці, освітяни, допомагали також і найменші українці. На приготування здоби вони витратили понад 50 кг борошна та 20 л молока.

Подільські волонтери, не покладаючи рук, працюють з перших днів війни. Проте, наразі їм також потрібна допомога – це людські ресурси, аби ще більш потужно  допомагати оборонцям України і тим самим наближати таку довгоочікувану Перемогу.

Щиро дякуємо організаторам заходу – Управління культури і туризму, виконавцям, творчим колективам містам, хенд-мейд майстрам, які долучилися до святкування.

Навіть у найскладніший час українці не втрачають свою віру у вільну та незалежну країну, тож нехай наша Україна залишається такою сильною та незламною, рідною та незамінною, процвітаючою та захопливою.

А у неділю, у парку «Городок», відбулося закриття «Клубу вихідного дня». Протягом літа у найбільших парках та зонах відпочинку Подільська працівники Управління культури та туризму організували та провели понад 100 ігрових програм, зустрілися майже з 8 тисячами дітлахів.

Щиро дякуємо організаторам за змістовне та активне дозвілля найменших українців.

Слава Україні!
Слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора