Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги експортерів: завантажувати зерно зможуть тільки «білі» компанії

Дата: 25.08.2023 08:00
Кількість переглядів: 107

Завантаження судФото без описуен (барж) віднині відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару.

У такий спосіб Одеська обласна військова адміністрація посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану. Новий механізм контролю за експортною продукцією відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області.

У період воєнного стану кожен з нас має робити свій вклад у Перемогу, наразі наша економіка потребує підтримки, а детінізація експорту продукції дозволить наповнювати бюджети податками.

На умовах партнерства, у форматі win-win, у легального бізнесу була і залишається можливість приєднатися до відкритого меморандуму про співпрацю між Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання. Цей меморандум є взаємним, добровільним та паритетним, до якого вже приєдналися 26 компаній, з переліком можна ознайомитися за посиланням:

https://oda.od.gov.ua/vidkrytyj-memorandum-pro-spivpraczyu/

Він визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Наразі здійснюється процес напрацювання конструктивних змін до згаданого наказу, з метою усунення обтяжень, які виникають для «білих» експортерів, зокрема, робота триває з профільними Асоціаціями.

Ми готові до прийняття слушних пропозицій за телефонами:

Обласна державна (військова) адміністрація – 048 7189 388

Головне управління ДПС в Одеській області – (0482) 300-264

Одеська митниця - (048) 729-38-93

Відкриті до співпраці на благо нашої країни 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора