Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Подільської громади завітали представники благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Дата: 08.08.2023 13:23
Кількість переглядів: 110

Фото без описуВкотре до Подільської громади завітали представники благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ». Так, сьогодні відбулася зустріч з внутрішньо переміщеними особами, котрі наразі мешкають у громаді. Консультації проводилися на базі КП «Готельний комплекс «Поділля», який визначений пунктом тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб.


На жаль, через активні бойові дії тисячі українців були змушені покинути власні оселі та переїхати до більш-менш спокійних регіонів України. Наразі переселенці починають життя з початку, тож їм, як ніколи, потрібна допомога кваліфікованих спеціалістів. 


Фото без описуНа початку зустрічі присутні заслухали основну інформацію щодо причин, чинників та наслідків торгівлі людьми, сексуального насильства, примусу до сурогатного материнства та отримали тематичну літературу. Окрім цього, волонтерка БФ  «Карітас Одеса УГКЦ» надала декілька практичних порад як не потрапити на гачок до зловмисників. Зазначила, що правила, які, на перший погляд, здаються банальними, можуть врятувати вас чи ваших рідних від неправомірних дій. 
Фото без описуЗ переселенцями працювали також і кейс-менеджер та кризис-менеджер. Консультацію проводили індивідуально. Волонтери намагалися дати вичерпні відповіді та рекомендації на питання, котрі найбільше турбують переселенців. Загалом, людей цікавило як відновити втрачені чи пошкодженні документи, працевлаштуватися на новому місці та чи можна отримати медичну допомогу від організації. 

Як побороти панічні атаки, відновити сон, впоратися зі стресом - про це та інше говорили під час психологічного тренінгу. Також можна було поспілкуватися з психологом тет-а-тет.

Крім того, 14 особам з інвалідністю була надана гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора