Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОВА внесла зміни до критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Одеської області

Дата: 07.08.2023 14:28
Кількість переглядів: 281

ОВА внесла зміни до криФото без описутеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Одеської області.

💉Критерії для сфери охорони здоров’я:

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум одному з таких критеріїв:

1. Належність медичного закладу до певного сектору критичної інфраструктури (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».

2. Заклади, які мають вузькопрофільний спеціалізований вид надання медичних послуг та є єдиними за своїм профілем в області.

Критерії для сфери ЖКГ

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом з таких критеріїв:

1. Належність підприємства, установи і організації до секторального переліку об’єктів критичної інфраструктури відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури», із наданням додатків 1 та 2 до Постанови у форматі Excel.

2. Підприємства, установи, організації, які мають дозволи, ліцензії, сертифікати на здійснення відповідного виду діяльності (електропостачання, газопостачання, водопостачання, водовідведення, ритуальні послуги, збирання/оброблення/видалення відходів, обслуговування ліфтового господарства, будівництво (буріння) артезіанських свердловин), що підтверджується наданням копій таких документів (витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, копія дозвільного документу, копія дозвільної документації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки).

3. Лист-обґрунтування від органу місцевого самоврядування щодо критичної необхідності послуг, які надаються підприємством, установою, організацією для територіальної громади, у межах якої відповідний суб’єкт господарювання здійснює свою діяльність.

4. Наявність документального підтвердження виконання робіт (у тому числі підрядних) на об’єктах критичної інфраструктури (надання копій наявних чинних договорів укладених з територіальними підрозділами правоохоронних органів, медичними, освітніми закладами, закладами соціальної сфери органами влади тощо).

Критерії для аграріїв

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум трьом з таких критеріїв:

- Відсутність заборгованості із заробітної плати та сплати податків станом на перше число поточного місяця.

- Наявність в обробітку сільськогосподарських угідь на площі для багаторічних насаджень (сади, виноградники) та ягід не менше 10 гектар, овочів не менше 20 гектар, інших культур не менше 50 гектар, підтверджених копією витягу з реєстру.

- Наявність не менше 15 працівників - застрахованих осіб.

- Наявність договорів на виробництво продукції та реалізацію готової продукції для забезпечення об’єктів критичної інфраструктури.

- Наявність дозволів, ліцензії, сертифікатів на здійснення відповідного виду діяльності, якщо така діяльність передбачає наявність таких документів, що підтверджується наданням копій цих документів.

- Підприємства, установи, організації, що мають основний вид діяльності (станом на 01 січня 2023 року) згідно з кодами класифікації видів економічної діяльності (далі - КВЕД) Національного класифікатора України класифікації видів економічної діяльності ДК 009:2010. 

Критерії для сфери спорту

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум одному критерію.

1. Кількість військовозобов’язаних складає понад 50% від штатної чисельності такого закладу.

2. Заклад у сільській місцевості має у штатному розписі не більше ніж чотири ставки тренера (тренера-викладача).

3. Заклад забезпечує фізкультурно-спортивну реабілітацію осіб з інвалідністю, розвиток видів спорту осіб з інвалідністю.

4. Заклад протягом останніх двох років забезпечує підготовку членів основного складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю

Критерії для сфери будівництва

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом з таких критеріїв:

1.Наявність документального підтвердження виконання підрядних робіт на об’єктах критичної інфраструктури (в розумінні Закону України «Про критичну інфраструктуру» та постанови Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».

2. Наявність документального підтвердження виконання підрядних робіт на 4 об’єктах, що зазнали пошкоджень внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

3. Наявність у власності підприємств, установ та організацій будівельної техніки у кількості не менше 4 одиниць, а саме: автокран вантажопідйомністю від

5 тонн, екскаватор, навантажувач та вантажний автомобіль з відповідними спеціалістами (механізатори, водії, різнороби тощо).

Критерії для сфери торгівлі і морегосподарського комплексу

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом з таких критеріїв:

1. Надання підприємством сприяння обороні: перевезення військовослужбовців (не менше, ніж 100 осіб за період дії на території України правового режиму воєнного стану), вантажів військового призначення (не менше 5 перевезень за період дії на території України правового режиму воєнного стану).

2. Участь у забезпеченні доставки гуманітарних вантажів (не менше 100 тонн за період дії на території України правового режиму воєнного стану).

3. Участь підприємства/установи/організації у забезпечені безпеки територіальних громад, надання соціально значущих послуг населенню, забезпечення виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

4. Обсяг вантажопереробки в морському порту від 250 тис. тонн на рік.

5. Кількість працюючих від 100 осіб.

6. Об’єм інвестицій у портову інфраструктуру від 500 тис. дол/євро за попередній рік.

Критерії для сфери дорожнього господарства

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати двом критеріям.

1. Наявність діючого договору про виконання робіт (надання послуг) з балансоутримувачем доріг загального користування, державного, місцевого значення, вулиць комунального значення та позитивного відгуку замовника про хід та якість виконання робіт (надання послуг).

2. Інформація про наявність документально підтвердженого досвіду виконання робіт (надання послуг), мінімальне виконання договору на послуги 1 млн грн за календарний рік або на роботи 20 млн грн за календарний рік (не пізніше 2020 року).

Критерії для сфери промисловості та торгівлі:

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом критеріям та за умови відсутності у підприємства заборгованості по виплаті заробітної плати та сплати податків:

1. Підприємство надає послуги або виробляє продукцію, яка забезпечує безперебійне функціонування суб’єктів господарювання, що є стратегічно важливими (зокрема медичних закладів, енергетичних об’єктів) або яка необхідна для відновлення зруйнованих об’єктів.

2. Підприємство надає благодійну допомогу волонтерським, громадським організаціям, Збройним силам України та іншим військовим формуванням, утворенням відповідно до законодавства, на суму, яка перевищує еквівалент 100 тис. євро за звітний календарний рік.

3. Сума податків, зборів, платежів утриманих та сплачених до місцевого бюджету за останній рік перевищує 100 тис. євро за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період, що підтверджується довідкою контролюючого органу, в якому підприємство перебуває на обліку.

4. Підприємство має значний штат співробітників (від 100 штатних одиниць).

5. Підприємство, у штаті якого наявні 10% мобілізованих співробітників від кількості військовозобов’язаних, що підтверджується відповідними документами.

6.Підприємство має унікальні можливості, інноваційний характер, або є єдиними у регіоні, що виробляють подібні товари/надають послуги.

Критерії для сфери культури

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом з таких критеріїв:

1. Підприємство, установа, організація, заклад, на базі якого функціонує творчий колектив зі статусом народний/зразковий.

2. Підприємство, установа, організація, заклад надає соціально значущі послуги населенню в населених пунктах чисельністю від 500 мешканців.

3. Підприємство, установа, організація, заклад здійснює збереження державної частини музейного фонду України.

4. Підприємство, установа, організація, заклад, що має особливі можливості або є єдиним у регіоні, що надає унікальні мистецькі послуги.

5. Підприємство, установа, організація, заклад надає благодійні культурномистецькі послуги пільговим категоріям населення (особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям).

6. Підприємство, установа, організація, заклад забезпечує формування системи цінностей, духовне та моральне виховання в умовах повномасштабної війни.

Критерії для сфери цифровізації

Для визначення підприємств, установ та організацій критично важливими, необхідно відповідати як мінімум двом критеріям:

1. Підприємство визначено об’єктом критичної інфраструктури згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 жовтня 2020 року № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури» за секторальним принципом «Цифрові технології».

2. Забезпечення функціонування (надання телекомунікаційних послуг/послуг зв'язку) центральних органів виконавчої влади та обласної державної (військової) адміністрації, районних державних (військових) адміністрацій, територіальних громад, органів місцевого самоврядування, об'єктів критичної інфраструктури, соціальних закладів (об'єктів охорони здоров'я, освіти та науки, фізичної культури і спорту, соціального захисту, житлово-комунального господарства, Головного управління Національної поліції в Одеській області, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо).

3. Забезпечення функціонування системи міжвідомчої взаємодії між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання. Забезпечення безперебійної роботи інформаційно-комунікаційної системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

4. Забезпечення функціонування точок обміну Інтернет-трафіком (IXP), адміністрування адресного простору українського сегмента Інтернету, у тому числі надання послуг з підтримки та адміністрування систем доменних імен (DNS) в Інтернеті, адміністрування та ведення реєстрів доменних імен верхнього рівня в Інтернеті, у тому числі домену.UA.

5. Абонентське підключення Збройних сил України, інших військових формувань.

6. Надання телекомунікаційних послуг юридичним/фізичним особам (понад 25 тис. абонентів).

7. Штатна чисельність понад 20 штатних одиниць

 

 

Додаткова інформація 👉 https://oda.od.gov.ua/vazhlyvodo-uvagy-pidpryyemstv.../

Якщо Ваш заклад відповідає як мінімум одному із вищеперерахованих критеріїв, Ви можете надіслати заявку на бронювання військовозобов’язаних👉 genotdel@od.gov.ua, 718 94 66

#Бронювання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора