Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася тридцять перша сесія Подільської міської ради І скликання.

Дата: 28.07.2023 14:58
Кількість переглядів: 109

28 липня під головуваФото без описунням секретаря Подільської міської ради – виконуючого повноваження Подільського міського голови Олега Албанського відбулася тридцять перша сесія Подільської міської ради І скликання.

На порядок денний пленарного засідання очільник громади запропонував депутатам винести 45 питань, які були попередньо вивчені та детально опрацьовані членами постійних комісій.

З першим блоком питань перед депутатським корпусом доповідав заступник Подільського міського голови Анатолій Корчовий. Переважна більшість проєктів рішень, традиційно, стосувалась допомоги Збройним Силам України. Зокрема, прийнято рішення про передачу на баланс військових частин, які базуються на території нашої громади матеріально-технічних засобів. Всі заявки на допомогу виконуються у повному обсязі.

Також ряд питань стосувався землеустрою. Депутатами погоджено наступні проєкти:

• Затвердження акту визначення розміру та порядку відшкодування збитків за тимчасове зайняття земельних ділянок;

• Надання дозволу, згоди на розробку документації із землеустрою;

• Укладання, припинення договору на право тимчасового розміщення об’єкта комерційної діяльності;

• Внесення змін, розірвання, поновлення (подовження) договорів оренди.

✅Також рішенням депутатів внесено зміни та доповнення до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Подільської громади на 2021-2025 роки. Так, зміни передбачають перенаправлення частини коштів на закупівлю модульних захисних споруд для тих шкіл, які не мають власні укриття. Керівництво громади зацікавлене у тому, щоб всі учні розпочали навчання 1 вересня в очному форматі.

Про затвердження плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти на 2023-2025 року доповідала Людмила Задорожна, заступник Подільського міського голови. Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів.

Також рішенням депутатського корпусу внесено певні зміни до Програм розвитку освіти та фізичної культури і спорту.

Далі доповідала заступник Подільського міського голови Таїсія Скрипнік. Питання стосувалися внесення змін до міських Програм «Доступна медицина на 2023-2024» та соціальної підтримки населення Подільської громади на 2021-2023 роки з метою допомоги онкохворим жителям громади.

Також затверджено Перелік адміністративних послуг, які надаються Центром надання адміністративних послуг. Перелік розширений на 19 адмінпослуг для учасників бойових дій, членів їхніх сімей, людей з інвалідністю внаслідок війни, а також родичів загиблих військових.

Зі звітом про виконання бюджету Подільської громади за І півріччя 2023 року доповідала Олена Музичук, перший заступник Подільського міського голови – начальник фінансового управління. Також прийнято рішення про внесення змін та доповнень до Положення про Управління економічного розвитку та інвестицій.

Далі із проєктами рішень виступила Олена Чуприна, керуюча справами виконавчого комітету Подільської міської ради.

Депутатами внесено доповнення до Положення про юридичне управління міськради, а також надано згоду на організацію співробітництва територіальних громад.

Розглядалися й інші питання, з яких прийнято відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора