Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Цифровізація соціальної сфери. Зручні та прозорі послуги в Дії

Дата: 21.07.2023 08:52
Кількість переглядів: 43

Соціальна сфера отримує найФото без описубільше виплат з держбюджету щорічно. Масштаб та закритість створюють велике поле для корупції, тому виплати отримують «мертві душі», а субсидії нараховуються громадянам з великою кількістю нерухомості.

🦾 Цифровізація — найдієвіший інструмент для боротьби із застарілою системою. Її антикорупційний ефект за два роки становить 16,3 млрд гривень. Діджиталізація соціальної сфери заощадить ще 30 млрд грн щорічно.

Онлайн-послуги продемонстрували здатність працювати в різних обставинах. Під час війни було запущено оформлення статусу ВПО. За першу добу понад 20 000 переселенців отримали послуги через Дію. Такий результат в офлайні міг бути досягнутий за місяць.

Частина соціальних послуг вже успішно працює на порталі і в застосунку:

🪪 Цифрове пенсійне посвідчення є в застосунку 1,2 млн українців

📄 Довідки про страховий та трудовий стаж завантажили 5 млн громадян

👵🏻 Пенсійними послугами скористалися більше ніж 100 тисяч разів

👩🏻‍🍼 єМалятко дозволило зареєструвати понад 400 тисяч немовлят

Протягом 2023-2024 років ми плануємо цифровізувати та автоматизувати всі популярні соціальні послуги. Разом із Мінсоцполітики впроваджуємо Єдину інформаційну систему соціальної сфери, щоб відстежувати використання коштів і робити систему інклюзивною та зручною для всіх.

Цифровізуємо, спрощуємо, заощаджуємо 📲

Дякуємо Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України й нашим партнерам та донорам — UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та уряду Швеції, Фонд Східна Європа, @Фонд Євразі , командам WFP, UNICEF та програми Програма EGAP за спільну роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора