Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На березі мальовничого ставу, що у с. Олександрівка, відбулося святкування Івана Купала.

Дата: 08.07.2023 17:58
Кількість переглядів: 31

Фото без описуУ Подільській громаді, на березі мальовничого ставу, що у с. Олександрівка, відбулося святкування Івана Купала. До заходу долучилися заступники Подільського міського голови Людмила Задорожна і Таїсія Скрипнік, староста сіл Липецьке, Олександрівка та Казбеки Вікторія Лазаренко. 

Свято Івана Купала – одне з найдавніших свят, традиції якого збереглися впродовж віків та дійшли до наших днів. Наші предки вірили, що обряди, які проводять на Купала, допомагають їм жити краще.

7 липня на гостей чекала цікава та різнопланова програма: купальські пісні, хороводи, стрибки через багаття, конкурси тощо. Зокрема, для представниць прекрасної статі, майстриня Олена Гутник провела тематичний майстер-клас із плетіння вінків. За народним повір'ям вважається, що вінки, в яких дівчата беруть участь у святкуванні купальського свята, наділені цілющою силою. Тож кожна учасниця майстер-класу намагалася спести унікальний та неповторний віночок.
Паралельно, на імпровізованій сцені, виступали вокалісти та колективи міського Будинку культури. 
Ще до початку заходу на кухні під відкритим небом вже кипіла робота. Тож на гостей чекали різні гарячі страви, які, без перебільшення, на природі смакують краще. 

З урахувань безпеки, за усім дійством спостерігали рятувальники. Було розгорнуто два пости: один на березі, а інший, власне, на воді. 

Щиро дякуємо за цікавий, сповнений позитивними емоціями захід працівникам Управління культури та туризму Подільської міської ради, директорам Липецького та Олександрівського будинків культури та усім структурним підрозділам міської ради, які долучилися до благоустрою ставу та прилеглої території.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора