Подільська міська територіальна громада
Одеська область, Подільський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми.

Дата: 07.07.2023 14:14
Кількість переглядів: 111

Фото без описуВідбулося чергове засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, в якому взяли участь заступник Подільського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Таїсія Скрипнік,  представники Департаменту соціальної, сімейної політики та охорони здоров’я, Центру соціальних служб.

Запобігання насильству – це пріоритетний напрямок роботи усіх відповідальних служб та органів, адже кожен такий випадок – це незворотний досвід людини, який завжди впливатиме на її життя. Так, у Подільській міській територіальній громаді працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства і насильства за ознакою статі, яка функціонує згідно проєкту ГО ГР «Віра, Надія, Любов». За перше півріччя поточного року допомога мобільної бригади знадобилася понад 70 разів. Загалом, під час виїзду постраждалим надають першу психологічну допомогу, інформацію, що роботи та куди звертатися у разі виникнення кризової ситуації.

Окрім цього, на позачерговому пленарному засіданні Подільської міської ради було прийняте рішення «Про створення комунального закладу «Подільський міський притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Велика увага приділяється питанню протидії домашнього насильства, так як це явище, а особливо під час війни, займає одну із ключових позицій від чого страждають люди.

Тож, у Подільській громаді співпраця та взаємодія між органами, службами громадськими організаціями до повноважень та компетенції яких належить захист, підтримка та допомога особам, котрі постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також насильства відносно дітей, налагоджена та дає позитивні результати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора